Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 22:29
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 августа 2015, 19:08

Житомирський Опозиційний блок зробив заяву щодо розгрому своїх агітаційних наметів «За мир і розвиток!»

Розгром агітаційних наметів «Опозиційного блоку» у Житомирі - свідоме порушення Конституції України, базових принципів європейської демократії 25 серпня у місті Житомирі відбулась подія, яка ще раз довела, що українське суспільство стоїть перед прямою загрозою внутрішнього розколу.
Житомирський Опозиційний блок зробив заяву щодо розгрому своїх агітаційних наметів «За мир і розвиток!»
Сьогодні, як ніколи раніше, масового порушується право людини вільно висловлювати свою громадську та політичну позицію, і ніхто не може почуватися захищеним від проявів правового свавілля, хаосу та беззаконня.

Так звані «активісти» у камуфляжах демонстративно та цинічно розгромили намети, у яких роздавалася друкована продукція та проводився збір підписів проти війни у рамках ініційованої «Опозиційним блоком» мирної акції «За мир і розвиток!».

Сам факт проведення акції, місце розташування наметів були зарання узгоджені з міською владо, про що свідчать офіційні документи (Яким чином вони потрапили до соціальних мереж – окреме питання до влади Житомира). Тому «Опозиційний блок» звернувся до правоохоронних органів з вимогою дати правову оцінку діям так званих «активістів».

Засуджуючи дії людей, які влаштували у центрі міста показове погромище, ображали та залякували простих жителів області – переважно літніх людей, жінок, які агітували житомирян приєднатися до збору підписів за припинення війни, наша політична сила особливо акцентує на факті не просто присутності, а й підтримки таких дій одним із народних депутатів України. Коли народний обранець від провладної політичної сили, настільки зухвало нехтує елементарними правовими нормами, порушує принципи свободи і демократії що публічно підтримує людей, котрі формою спілкування з політичними опонентами обрали кулаки, бити, ножі, а підписи простих житомирян, які вільно і щиро висловили своє бажання жити в мирній країні, розривають і кидають у сміттєві баки.

«Опозиційний блок» Житомирщини засуджує такі методи політичної боротьби, такий спосіб ствердження своєї громадської позиції і звертається до усіх жителів області з проханням не піддаватися страху і провокаціям. Адже якщо ми мовчатимемо, то нехтування громадськими свободами і

правами стане нормою для діючої влади її «захисників», для яких роль «громадського активіста» стає професією. Ситуацію в країні потрібно міняти, бо падіння у безодню злидарства, війни і безнадії стане незворотнім.

Прес-служба Житомирської обласної організації
ПП «Опозиційний блок»
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...