Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 10:18
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 сентября 2015, 17:22

У Верховній раді вимагали пояснень стосовно «цікавого» кадрового призначення на Житомирщині

Вчора у стінах Верховної Ради народний депутат України Ігор Мосійчук звернувся до Міністра юстиції Петренка стосовно ситуації з призначенням на посаду керівника пенітенціарної служби в Житомирській області бувшого керівника луганського управління пенітенціарного служби.

Радикальна партія, Ігор Мосійчук: «У мене запитання до міністра юстиції пана Петренка. А скажіть, будь ласка, а чим керується керівник пенітенціарної служби, коли призначає керівниками обласних управлінь по виконанню покарань вихідців з Луганської і Донецької областей, які по року перебувала під окупацією. Наприклад, житомирське управління. Дякую».

У свою чергу Міністр Петренко пояснив, чому було проведено таке призначення:

«Дякую за питання. Дуже коротка відповідь. Згідно чинного законодавства керівник центрального органу виконавчої влади має достатньо компетенції щодо визначення своїх кадрових рішень на рівні керівників обласних відповідних підрозділів. Але ситуація по Житомиру про те, що туди призначений бувший керівник луганського управління пенітенціарного служби, мені відомо. Я не буду коментувати нинішню його роботу. Тому, якщо є там порушення, ви можете дати інформацію. Але можу сказати, що ця людина, дійсно, проявила героїзм в Луганську, тому що йому вдалося вивести з зону АТО фактично дві жіночі колонії жінок, де, ризикуючи особисто життям, тому що він керував цією операцією, він зміг вивести понад декілька сотень жінок на нашу територію. Йому вдалося вивести частину людей з луганського СІЗО в останні дні, коли там була така можливість. Тому в принципі за ті вчинки, які він там робив, немає за що судити його. Але позиція дуже чітка. Ми відкриті для того, щоб депутати контролювали роботу органів виконавчої влади. І тому кожна людина, навіть якщо мала якісь героїчні поступки під час війни на Сході країни, повинна нести відповідальність, якщо вона має такі порушення. Якщо таких порушень немає, то я не бачу підстав вважати чи працювала людина в Луганську чи в Донецьку, чи не працювала. Дуже багато патріотів, які не захотіли там залишатися, переїхали сюди, втративши свої домівки, все майно, і зараз працюють на території, яка контролюється українською владою. Дякую», - пояснив Міністр.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...