Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 02:16
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

15 марта 2016, 18:14

Знищення малого та середнього фермерства – це знищення українського села

Аграрії Житомирщини підтримують вимоги Опозиційного блоку щодо повернення спеціального режиму оподаткування для фермерів
Знищення малого та середнього фермерства – це знищення українського села
Керівник фермерського господарства «Регіна» (Житомирська область) Іван Антонович Прокопчук на власному прикладі розповідає про те, чим для його господарства обернулися парламентські рішення про зняття спеціального режиму оподаткування для фермерів. Профіль підприємства – м’ясне і молочне скотарство, землеробство. На даний час тваринництво на підприємстві повністю зупинено. Господарство займається виключно вирощуванням зернових культур: ярової пшениці, сої, соняшника, кукурудзи. Але чи вдасться цьогоріч знайти біля 100 тис. грн. на пальне для проведення посівної – питання відкрите і поки що керівник господарства не бачить шляхів його вирішення. Відсотки, під які банки пропонують аграріям взяти кредит, - просто не підйомні і виглядають, як знущання.

Підтримує свого колегу і керівник фермерського господарства «Надія» Володимир Петрович Сірик. Серед іншого висловлює обурення стосовно процедури реєстрації договорів оренди сільськогосподарської землі, через затягування з якою (у зв’язку з ліквідацією державної реєстраційної служби) місцеві бюджети втрачають величезні кошти.

«Люди перестають бути господарями на своїй землі. Навколо сіл великі компанії розорали усі пасовища, за які тепер громада не відповідає. Йде катастрофічне виснаження землі, і без органіки років через 10 вона стане непридатною для ведення сільського господарства. Влада не має зворотного зв’язку з народом. Вона не бачить і бачити не хоче, що відбувається на місцях, до чого призводять її непродумані дії. І про що думали депутати, коли голосували за відміну спеціального оподаткування для аграріїв, можна тільки припускати. Про що завгодно, але не про інтереси селян і майбутнє українського села, та й усієї економіки України, яка є насамперед державою з потужним аграрним потенціалом», - розмірковує депутат обласної ради від Опозиційного блоку Житомирщини Олександр Чорноморець.

Активно обговорювалась проблема додаткового податкового навантаження на фермерські господарства, яке запровадив український парламент, ще під зустрічі керівників фермерських господарств з головою парламентської фракції Опозиційного блоку Юрієм Бойком у рамках його робочої поїздки у Червоноармійський район у лютому. Тоді, користуючись присутністю представників влади, у тому числі, найвищої законодавчої, аграрії не скупились на свої оцінки ситуації у аграрному секторі і переконували, що подібна політика утиску малих та середніх фермерських господарств на користь потужних агрохолдінгів, остаточно знищить село, його соціальну інфраструктуру, його кадровий потенціал.

«Ми будемо домагатися змін до Податкового кодексу, які дозволять працювати фермерам, а не отримувати додаткові прибутки зернотрейдерам, тому що рішення цього питання, це життя людей, які працюють на землі», - наголосив за підсумками зустрічі Юрій Бойко, а ще закликав фермерів об’єднуватися, створювати свої асоціації і уповноважувати авторитетних людей, яким небайдужа тема фермерства і які незалежні від агрохолдінгів, відстоювати їх інтереси у парламенті, в уряді, інших державних інституціях, цитує політика веб-сайт Опозиційного блоку.

Уже у перший день роботи парламенту після трьохтижневої перерви представники Опозиційного блоку виконали своє зобов’язання перед фермерами і виступили за необхідність негайного виправлення помилки в Податковому кодексі щодо відміни режиму спеціального оподаткування для аграріїв. На цьому наголосив, виступаючи з парламентської трибуни керівник фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді Юрій Бойко

Політик також зазначив, що на сьогоднішній день політична криза в Україні «граничить з політичним бардаком».

«Це спільне досягнення уряду, який повністю втратив довіру людей, і парламентської коаліції, якої на сьогоднішній день практично не існує. Ми не бачимо інакшого виходу з цієї кризи, окрім дострокових парламентських виборів, формування нової коаліції і нового уряду», - резюмував Юрій Бойко.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...