Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 05:10
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

5 апреля 2016, 15:41

Юрій Бойко житомирським журналістам: Тільки перевибори українського парламенту дозволять вийти з масштабної соціально-економічної та політичної кризи

Наприкінці минулого тижня у Києві журналісти з Житомира та Коростеня зустрілися з народними депутатами від Опозиційного блоку – Юрієм Бойком, Наталею Королевською, Юрієм Павленком, а також головою обласного осередку блоку на Луганщині Сергієм Дунаєвим і керівником фракції Опозиційного блоку у Житомирській обласній раді Анатолієм Мелашенком. Представників мас-медіа цікавили думки політиків щодо виходу із кризи, в якій опинилася наша держава, питання захисту прав чорнобильців, вирішення проблеми нелегального видобутку бурштину на півночі Житомирщини, перспективи будівництва нового приміщення обласного онкодиспансеру тощо.
Юрій Бойко житомирським журналістам: Тільки перевибори українського парламенту дозволять вийти з масштабної соціально-економічної та політичної кризи
На думку народного депутата України, Голови парламентської фракції Опозиційного блоку Юрія Бойка, нинішню кризу створили коаліція і уряд своєю півторарічною роботою окремо від країни. «Країна бідніла, люди бідніли. Парламент приймав закони, які потрібні були тільки фракціям, а не людям. Уряд жив на зовнішні позики й економікою не займався. Потім вони зрозуміли, що доведеться відповідати, і стали розбігатися з правлячої коаліції» - заявив він.
Відповідаючи на запитання про способи досягнення миру, політик, зокрема, зазначив, що Опозиційним блоком давно внесені в парламент законопроекти, спрямовані на виконання Мінських угод. За його словами, саме результатом Мінських домовленостей стало припинення активних бойових дій на сході. Однак тепер ситуація увійшла в стадію замороженого конфлікту, і вже потрібно почати виконувати політичну частину Мінських угод.

Але, за його словами, при діючому парламенті здійснити це буде досить проблематично. «Неможливо вийти з політичної кризи, не переобравши парламент. Ця коаліція не користується довірою людей. При 7% довіри неможливо зробити ніякі реформи, складно проводити економічну політику і приймати закони для примирення. Тому ми переконані, що країну чекають позачергові парламентські вибори, нова коаліція і новий уряд. В іншому випадку Україні не вдасться подолати кризу», - додав політик.

Говорячи про економічну ситуацію, народний депутат наголосив на першочергових заходах щодо подолання кризи. «Є кілька швидких кроків для підняття економіки. Перше - це кредитна політика, коли доступні кредити повинні йти у виробництво. Друге - це сталість у податковому та митному законодавстві. Третє - це професійна робота і лобіювання в здоровому сенсі державою своєї продукції на зовнішніх ринках. У нас експорт впав навіть в Африку, Азію і Євросоюз. Також нам необхідна секторальна підтримка промисловості», - сказав Юрій Бойко.

«Сьогодні ж, коли не працює економіка, знецінюється національна валюта, страждають найменш захищені верстви населення. Тому для нас пріоритетом є прийняття закону про індексацію зарплат і пенсій. Це дасть можливість хоч якось прожити людям», - резюмував лідер опозиційної фракції.

Журналісти також розповіли Юрію Бойку про проблему, яка вкрай гостро стоїть в Житомирі, але не вирішується ось уже кілька років - це будівництво онкодиспансеру. Голова парламентської фракції пообіцяв зробити все можливе, щоб порушити це питання з депутатської трибуни і допомогти у його вирішенні. Акцентували журналісти увагу учасників зустрічі і на інших болючих для регіону питаннях – повернення пільг чорнобильцям, проблеми незаконного видобутку бурштину та несанкціонованого вивезення деревини, у тому числі з зони радіаційного забруднення, розповідали про те, наскільки непосильною ношею для більшості жителів області є нинішні тарифи на послуги ЖКГ. По кожному питанню отримували аргументовану відповідь з пропозиціями, які надає Опозиційний блок для вирішення проблем.
Юрій Бойко житомирським журналістам: Тільки перевибори українського парламенту дозволять вийти з масштабної соціально-економічної та політичної кризи

Голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко розповів, що в рамках виконання Меморандуму про співпрацю між Житомирською і Луганською обласними організаціями Опозиційного блоку, який передбачає сприяння у вирішенні ключових економічних питань, планує 5 по 7 квітня відвідати Луганську область. «Разом з групою фахівців будемо намагатися допомогти сім'ям з дітьми, які постраждали в результаті військових дій. Ми також будемо працювати над удосконаленням законодавчої бази, яка стосується питань захисту дітей. Вже зараз ми розробляємо відразу два пілотних проекти з підготовки такої бази - один в Житомирській, другий - паралельно в Луганській області», - сказав політик.

Підводячи підсумки зустрічі, Юрій Павленко зазначив, що питання подолання кризи та відновлення довіри до влади залишається одним із головних пріоритетів для сучасної України: «Опозиційний блок вимагає дострокових парламентських виборів, оскільки це єдиний демократичний інструмент відновлення довіри до влади. Верховна Рада сьогодні паралізована, дискредитована і професійно неспроможна вирішувати кричущі соціально-політичні проблеми у державі»..
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...