Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 09:09
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 декабря 2016, 16:26

Наталія Леонченко розповіла, що означає прийнятий державний бюджет для ланки місцевого самоврядування Житомира

«За 2016 рік бюджет міста не виконаний на 76 млн. грн., і немає впевненості, що таж сама картина не повториться в 2017 році. Чому так відбувається? Тому що децентралізація спотворюється на місцях, виливається це в те, що нам передають повноваження. На 2017 рік у нас абсолютно всі повноваження, які ми маємо оплачувати за рахунок міського бюджету, за виключенням заробітних плат педагогам і медичним працівникам.
Наталія Леонченко розповіла, що означає прийнятий державний бюджет для ланки місцевого самоврядування Житомира
Освітня субвенція, яка покриває заробітну плату педагогічних працівників, у 2017 році буде забезпечена з держбюджету на 100%, а субвенція медична, яка має забезпечити заробітну плату медичним працівникам, всього на 70%. Таким чином, все утримання закладів бюджетної сфери, не тільки медичної, не тільки освітньої, це і позашкільна освіта, культурна сфера, - вони будуть забезпечуватися виключно за рахунок міського бюджету», - відзначила Наталія Леонченко під час прес-конференції у Житомирі.

За її словами, на 2017 рік розрахункова цифра надходження до міського бюджету становить 315 млн. грн., з яких потрібно заплатити в якості оплати своїх власних повноважень та повноважень держави, які нею не виконуються, понад 286 млн. грн.. Таким чином на ремонт покрівель чи тротуару залишиться близько 30 млн. грн., і лише при умові виконаного бюджету. Катастрофічною ситуація в 2017 році буде і для розвитку Житомира, і для створення сприятливого інвестиційного клімату.

«З точки зору пільг, наше ТТУ буде в зоні особливої уваги. Держава не відшкодовує ні гривні на пільговий проїзд, перекладає відповідальність за визначення пільгових категорій, які будуть їздити відповідно до чинного законодавства безкоштовно в громадському транспорті. Тобто, нехай міська влада визначить, хто із пільговиків більше пільговик, а хто менше пільговик. Це не правильно», - розповіла Наталія Леонченко.

Звернула увагу голова фракції у Житомирській міській раді і на проблемну ситуації стосовно професійно-технічної освіти. За рік держава не спромоглася нічого зробити для врегулювання цього питання на державному рівні, не прийняті рішення щодо форми власності. Всі 10 ПТУ, що знаходяться в місті, залишаються на фінансуванні міста, хоча ті, що знаходяться в інших населених пунктах області, передані на обласний бюджет, і будуть отримувати субвенції з державного бюджету.

«Мова йде, що потреба є в 100 млн грн. на фінансування професійно-технічної освіти, фахівців з якої місто Житомир в такій кількості не потребує. Держава жодним чином не дослухалась до жодної пропозиції з міст обласного значення, районного значення і інших населених пунктів. Держава проводить диктаторським способом свою політику, в тому числі в бюджетуванні, в тому числі в децентралізації. Вони нікого не чують, влада глуха. І ми маємо проблеми на місцях», - відзначила Наталія Леонченко.

«Якщо ми вже кинуті на таке виживання, ми будемо виживати, як буде дозволяти нам ситуація і з максимальним урахуванням інтересів наших городян», - підсумувала депутат.
Погода, Новости, загрузка...