Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 17:14
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 сентября 2017, 09:42

«Батьківщина» вилучила корупційні схеми із закону про освіту

«Батьківщина» підтримала законопроект про освіту №2491д, під час голосування якого були враховані всі зауваження фракції. Про це Юлія Тимошенко заявила по завершенні голосування у Верховній Раді.
«Батьківщина» вилучила корупційні схеми із закону про освіту
Лідер партії «Батьківщина» відзначила, що фракція запобігла корупційній моделі створення на базі навчальних закладів «таких собі спільних підприємств із приватними кампаніями, які б могли потім претендувати на землю гуртожитків і будинків освітніх закладів».

Юлія Тимошенко також пояснила, що фракція «Батьківщина» запобігла масовому скороченню шкіл, зокрема в сільській місцевості, та зменшенню кількості вчителів і викладачів.

Окрім того, лідер фракції розповіла, що завдяки наполяганню «Батьківщини» у школи було повернуто медичне обслуговування, харчування тощо.
Юлія Тимошенко наголосила, що завдяки зусиллям «Батьківщини» у ПТУ залишилось державне фінансування, враховані вимоги профспілок і тепер головне – «зробити так, щоб це було враховано в держбюджеті на наступний рік».

В свою чергу, Вадим Івченко, народний депутат від «Батьківщини», підкреслив, що завдяки депутатам фракції вдалося відстояти норму щодо встановлення мінімальної зарплати для вчителів на рівні трьох мінімальних заробітних плат та залишити в законі норму щодо довезення дітей до школи й вирішити питання щодо людей із вадами зору, слуху, опорну-рухового апарату.

Нагадаємо, що головними вимогами "Батьківщини" до освітньої реформи були:
1. Жодного "державно-приватного партнерства" у середній освіті (особливо в сфері ПТУ та ліцеїв), оскільки це пряме порушення діючого законодавства у сфері державно-приватного партнерства, яке дозволяється виключно при виробництві продукції. Школа не є промисловим підприємством!
2. Винятково державне фінансування середньої спеціальної та технічної освіти.
3. Зарплати для учителів - не менше трьох мінімальних зарплат.
Погода, Новости, загрузка...