Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 15:43
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 января 2018, 11:02

«Батьківщина» добилась врахування в законі про реінтеграцію Донбасу важливих правок

«Батьківщина» проголосувала за ухвалення в цілому Закону про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями України (№7163).
Про це заявив перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв на брифінгу в кулуарах парламенту.

За його словами, якщо брати загальну характеристику законопроекту, то при всіх недоліках і недомовленостях цього документу він є суттєвим кроком вперед, порівняно з діючою до сьогодні законодавчою базою, що регулює ситуацію навколо окупованих територій Криму та частини Донбасу.

Парламентарій повідомив, що фракція «Батьківщина» добилась врахування в законі трьох правок, одна з яких називає Російську Федерацію країною-агеросором: «І будь-які аргументи про те, що Росію не потрібно згадувати, бо агресія може бути з будь-якої сторони, ми вважаємо нечемними. Ми вдячні за те, що зал підтримав нашу пропозицію».

У законі враховано ще одну принципову для фракції «Батьківщина» правку депутата Олексія Рябчина про відстоювання майнових та інших прав в українських судах без судових зборів мільйонами наших громадян, які втратили свою власність на окупованих територіях Криму та частини Донбасу.

Сергій Соболєв також зауважив, що дуже важливим у цьому документі є врегулювання питання використання Збройних сил України, яке не було врегульованим протягом останніх 3,5 років з моменту агресії РФ.

«Вперше ми визначаємо, що це ніяке не АТО, вперше фактично ми переходимо до статусу, визначеного ООН як право на самооборону з використанням Збройних сил України. Фактично парламент сьогодні встановив, що використання ЗСУ, яке регулювалось законом про АТО, діє тепер напряму через закон, який ми сьогодні ухвалили – №7163», – пояснив депутат.

Окрім того, перший заступник керівника фракції зазначив, що надання законом права президенту встановлювати території окупації не звужує права людей.

«Порадувало те, що в кінцевому варіанті профільний Комітет ВРУ зняв питання щодо можливості порушення прав людини в частині прослуховування, зняття інформації – до закону повернуто загальну норму щодо захисту прав людини, яка відповідає міжнародним конвенціям», – сказав він.

Водночас, зауважив Сергій Соболєв, залишається не вирішеним питання переміщення товарів.

«Сподіваємося, що РНБО та президент своїм указом чітко визначать перелік санкцій української сторони до країни-агресора», – зазначив парламентарій і додав, що такий перелік санкцій має бути розширений до рівня переліку, встановленого країнами ЄС та США.
Погода, Новости, загрузка...