Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:44
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

29 марта 2018, 12:56

Банкова змушує регіональну пресу публікувати фейки про Юлію Тимошенко руками голів адміністрацій, – заява партії

Голови районних державних адміністрацій в окремих регіонах України особисто дають вказівки редакторам місцевої преси на розміщення замовних фейкових матеріалів про лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко.
Банкова змушує регіональну пресу публікувати фейки про Юлію Тимошенко руками голів адміністрацій, – заява партії
Відповідні факти були зібрані службою безпеки «Батьківщини», зокрема, у Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Так, наприклад, у Світловодському районі чиновники пропонували головним редакторам видань по 5 тисяч гривень за публікацію матеріалу щодо Юлії Тимошенко, який містить неправдиві та непідтверджені дані. Згодом стаття з’явилася у кількох виданнях Кіровоградщини та Дніпропетровщини.

«Батьківщина» знає прізвища конкретних посадових осіб, які займалися протиправною діяльністю. Ці факти накопичуються в партії і будуть належним чином оцінені.

Партія вважає розміщення замовних фейкових матеріалів порушенням базових принципів демократії. Особливо цинічним це виглядає на фоні заяв Банкової про необхідність боротися з фейковими новинами, адже вертикаль голів державних адміністрацій підпорядковується безпосередньо Президенту України.

З огляду на викладені факти, звертаємо на них увагу особисто Міністра інформаційної політики, кума президента Юрія Стеця, а також Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації та всіх державних і громадських організацій, що опікуються свободою слова.

Фейки, «чорнуха» і «джинса» – це явища, неприпустимі в демократичному суспільстві.

Нагадуємо, що законодавство передбачає відповідальність за подібні правопорушення. І ця відповідальність є невідворотною, тоді як влада, що віддає подібні накази, – тимчасова.

Партія «Батьківщина»
Погода, Новости, загрузка...