Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 03:02
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 октября 2018, 16:31

Іван Крулько: «Батьківщина» знає, як збільшити зарплати та пенсії

Влада має платити гідні зарплати та пенсії людям, виходячи з реального, а не заниженого прожиткового мінімуму. На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ефіру на телеканалі «Прямий».
Іван Крулько: «Батьківщина» знає, як збільшити зарплати та пенсії
Іван Крулько зазначив, за підрахунками «Батьківщини», прожитковий мінімум, згідно з методологією Кабміну, для працездатної особи мав би бути 4568 грн, а не 1972 грн, як ставить нинішня влада. Саме від цього показника залежить реальне підвищення мінімальної зарплати та пенсії.

Заступник Голови партії повідомив, що, за підрахунками експертів «Батьківщини», у дохідній частині бюджету не враховані додатково 357 млрд грн від детінізації економіки та деофшоризації. А цих коштів вистачить для того, щоб виконати вимогу закону – забезпечити мінімальні зарплати та пенсії відповідно до прожиткового мінімуму, порахованого за методологією уряду.

Парламентарій звернув увагу на те, що у проекті бюджету на 2019 рік закладається підвищення мінімальної зарплати на 12,1% до кінця року, а прожиткового мінімуму – на 2,7%. Ця невідповідність призведе до того, що підприємці, замість того, щоб підвищувати реальну заробітну плату будуть занижувати її, щоб мати кошти на сплату податків та зборів. Як наслідок, ні пенсіонери ні бюджетники не отримують реального підвищення соціальних виплат.

Іван Курлько іронічно зауважив, що людям не можуть поставити пенсії у кілька тисяч, тоді як зарплата керівника «Укравтодора» – близько 500 тис грн, а НАК «Нафтогазу» – 2 млн грн». Проте, на думку народного депутата, люди мають отримувати справедливі зарплати і пенсії, щоб вони могли без кредитів заплатити за комунальні послуги, прогодувати родини і мати можливість підготувати дітей до школи.

Заступник голови партії переконаний, якщо влада не врахує пропозиції «Батьківщини» зараз, то вони обов’язково будуть внесені до держбюджету після президентських виборів, коли Юлія Тимошенко прийде до влади.
Погода, Новости, загрузка...