Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 13:27
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 февраля 2019, 16:04

Тимошенко розповіла, як влада заробляє на монетизації пільг

Тема монетизації пільг останнім часом активно обговорюється у ЗМІ. Дехто до цієї ініціативи ставиться скептично, провладна ж преса називає це інноваційним підходом та президентським ноу-хау. І в чомусь це правда. Адже вперше в історії незалежної України влада за бюджетний кошт намагається підкупити пільговиків, банально видаючи їм готівку. І, звісно за збігом обставин, видавати її почнуть саме у березні – місяці, коли треба йти голосувати.
Тимошенко розповіла, як влада заробляє на монетизації пільг
Але, схоже що наша влада вирішила скористатися заповітами, які пам’ятають ще з радянських часів, а саме Брежнєвське «Економіка має бути економною». Тому і вирішили провести, по суті, рекламну кампанію президента за державний рахунок, та ще й заробити на цьому. До речі, більшість кандидатів в президенти чомусь проігнорували це. Єдиним політиком, хто не просто публічно засудив цю схему, а й розповів її суть, стала Юлія Тимошенко.

Під час зустрічі з виборцями у Одеській області Юлія Тимошенко нагадала, що питання тарифів на ЖКП сьогодні повністю контролюється президентом. НКРЕКП, орган, який визначає тарифи для споживачів, сформовано президентом. Постачальники послуг – компанії, які належать українським олігархам, які отримують на цьому надприбутки.

Тимошенко зазначила, що весь цинізм монетизації пільг полягає в тому, що влада усі ці гроші забере та перерозподілить між олігархами. Зроблено це буде за допомогою підвищення тарифів. Наприклад. У 2019 році газ дорожачатиме щонайменше двічі – з травня на 15%, а наприкінці року – ще на 25%.

Тобто уся монетизація пільг – це банальний примусовий кредит, за який кожному українцю доведеться платити з власної кишені. Адже гроші за пільги отримає частина населення, а тарифи будуть збільшуватися по всій країні.

Що ми маємо на виході? Замість того, щоб зменшити тарифи, тим самим надавши можливість українцям потрохи гасити накопичені борги, влада робить все, щоб ці борги зробити ще більшими.

В той же час вже котрий місяць Верховна Рада не розглядає законопроект, запропонований Юлією Тимошенко та іншими депутатами, яким передбачена заборона на підвищення тарифів на комунальні послуги. Тобто провладна більшість народних обранців не поспішає завадити олігархам отримувати надприбутки за рахунок пересічних українців.


Денис Гороховський,
політичний експерт ІНПОЛІТ
Погода, Новости, загрузка...