Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:54
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 марта 2019, 09:57

Юлія Тимошенко: Порошенко має зняти свою кандидатуру з виборів і відповісти перед законом

Після викриття корупційних оборудок чинного президента на армії, він повинен зняти свою кандидатуру з виборів і нести відповідальність відповідно до закону.
Юлія Тимошенко: Порошенко має зняти свою кандидатуру з виборів і відповісти перед законом
Про це лідер партії "Батьківщина" і кандидат у президенти України Юлія Тимошенко заявила під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту.

Юлія Тимошенко в черговий раз нагадала, що за матеріалами журналістського розслідування до української армії постачались непридатні запчастини за завищеними цінами. У матеріалах розслідування фігурують бізнес-партнери президента, його фірми та сам глава держави. Те, що корупційні оборудки тривали роками, вже визнали і НАБУ, і Генеральна прокуратура, зауважила вона.

Кандидат у президенти України обурилась тим, що в той час, коли українці віддавали останні копійки на воєнний податок, коли інші держави спрямовували гроші власних платників податків на допомогу Україні, через завод «Ленінська кузня», через корпорацію «Богдан» в інтересах президента відмивалися і виводилися за кордон на офшорні рахунки державні кошти, зокрема й з оборонного бюджету.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що притягненню винних до відповідальності сьогодні чиниться шалений спротив. Більшість в парламенті – "подільники" глави держави, Генпрокурор є кумом президента, Верховний суд перетворений на кишенькову структуру. Але нова влада, запевнила лідер партії "Батьківщина", притягне до відповідальності і самого президента, і його корупційне оточення.

Нагадаємо:
1) 25 лютого було оприлюднене розслідування журналістів "Наші гроші з Денисом Бігусом" схем розкрадання коштів в оборонному комплексі України.

За даними розслідування, учасниками схеми розкрадань в оборонному комплексі України є: заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський; його син Ігор Гладковський; нинішній директор державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін. Вони заробили на схемах мінімум 250 млн грн за допомогою фірм-прокладок. Такою "прокладкою" був, серед іншого, завод "Кузня на Рибальському", який належав президенту України Петрові Порошенку.

Учасники розкрадань під час війни на Донбасі скуповували військові запчастини в Росії і перепродували їх заводам "Укроборонпрому".

Після корупційного скандалу зі своїм оточенням Порошенко був змушений відсторонити Гладковського від виконання обов'язків.

2) 26 лютого Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 368-2 ККУ, декриміналізувавши таким чином відповідальність за незаконне набуття статків посадовими особами. Це фактично відкриває чиновникам можливості для зловживань та вчинення кримінальних корупційних правопорушень. Окрім того, за інформацією НАБУ, оприлюдненою у ЗМІ, «детективи розслідують факти незаконного збагачення на суму понад півмільярда гривень в межах 65 кримінальних проваджень, а серед підозрюваних осіб - судді, прокурори, народні депутати, колишні та чинні керівники органів державної влади».
Погода, Новости, загрузка...