Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 15:40
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

10 июня 2019, 09:26

Політологи пророкують коаліцію «Слуги народу» та «Батьківщини»

Із політичних партій, що проходять до наступної Верховної Ради, «Батьківщина» буде найкращим союзником для «Слуги народу», щоб створити правлячу коаліцію. На такій думці сходяться політичні експерти, які вже почали прогнозувати розклади в наступному парламенті.
Політологи пророкують коаліцію «Слуги народу» та «Батьківщини»
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов висловив припущення, що після парламентських виборів партія «Слуга народу» ініціюватиме формування коаліції, де головним партнером стане «Батьківщина», а її лідер – Юлія Тимошенко – прем'єр -міністром.

«Тимошенко – це фаховий і досвідчений політик високого рівня, якого нині не має команда чинного Президента», – наголосив експерт.

Такої ж думки дотримується політолог Дмитро Корнєйчук: «Насправді у президентської партії «Слуга народу», враховуючи рейтинги політсил, що проходять до Ради, є тільки один варіант формування проукраїнської та прозахідної коаліції. Разом із Тимошенко та партією «Батьківщина».

«Зеленський по багатьох питаннях уже почав говорити словами Юлії Володимирівни – доповнює колегу Костянтин Бондаренко. – Призначення на ряд ключових посад євроатлантистів, заяви про необхідність запровадження більш жорстких санкцій щодо Росії. Це свідчить про те, що Зеленський схиляється до коаліції з «Батьківщиною», а не з біло-блакитною опозицією».

Усі експерти відкидають коаліцію «Слуги народу» із «Солідарністю» Петра Порошенка та «Опоблоком», за яким стоїть кум Путіна Віктор Медведчук. У першому випадку союз не має сенсу, оскільки Володимир Зеленський прийшов «не по приколу» змінити саме ту владу, яку уособлює Порошенко. У другому випадку об’єднання неможливе не лише з ідеологічних міркувань, а й з огляду на інтереси держави – територіальних поступок Росії не буде!

Директор Інституту майбутнього Віктор Андрусів акцентує увагу на ще одному цікавому аспекті: як кількість учасників майбутньої коаліції впливатиме на її життєздатність. За словами експерта, коаліція в парламенті буде стабільною тільки тоді, коли її сформують два суб’єкти.

«Дві політсили знайдуть взаємовигідні компроміси. Якщо коаліцію утворять три суб’єкти, вона буде нестабільною, і років за два слід буде очікувати нових дострокових виборів», – припускає Віктор Андрусів.

Голова Інституту публічної політики і консалтингу ІНПОЛІТ Сергій Биков повторив тезу, яку вже не раз озвучували провідні експерти: якщо «Слуга народу» і «Батьківщина» сформують коаліцію, Тимошенко втретє стане прем’єр-міністром.

Іван Селідов
Погода, Новости, загрузка...