Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 20:47
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 февраля 2021, 11:54

Схема зниження тарифів від Тимошенко реальна, – експерт

Запропонована лідеркою «Батьківщини» Юлією Тимошенко схема зниження тарифів для населення – цілком реальна для втілення та чітко прорахована. По суті, закон Тимошенко про дешевий газ прописує алгоритм дій, щоб цей газ не йшов «наліво». Про це заявив експерт з енергетики Валентин Землянський.
Схема зниження тарифів від Тимошенко реальна, – експерт
Він нагадав, що минулого тижня Тимошенко намагалася зібрати всі фракції в парламенті та закликала ухвалити розроблений «Батьківщиною» законопроєкт, який зобов’яже Укргазвидобування продавати газ населенню за адекватними цінами.

«Проста цифра, яка не сподобається «Нафтогазу», Коболєву й Вітренку. Укргазвидобування видобуває 13,5 мільярдів кубічних метрів газу. За даними операторів, минулого року населення спожило 8,2 мільярда. Теплокомуненерго для виробництва тепла, гарячої води треба ще 4,5 мільярди, це з запасом. Разом – 12,7. Тобто все сходиться», – зазначив експерт. 

За його словами, законопроєкт Тимошенко також цілком реальний щодо ціни на газ для населення. Про запропоновані владою спекулятивні 6,99 гривень не йдеться й близько.

«Можливо, нам не вистачить газу власного видобутку на покриття потреб бюджетників. Для них можна докупити мільярд кубів за ціною європейського хабу. Але все одно аж ніяк не вийде ні 10, ні 7 гривень. Це буде трохи більше 3 гривень», – переконаний експерт.    
 
Нагадаємо, лідер «Батьківщини» подала законопроєкт №4680, який у разі ухвалення дозволить вирішити тарифну кризу і знизить ціну на газ для людей утричі. У ньому пропонується направити на потреби людей дешевий газ українського видобутку з рентабельністю 30%. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупки, врахувавши лише витрати на його транспортування й зберігання
Погода, Новости, загрузка...