Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 04:03
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

31 мая 2021, 12:08

Криптовалюта - гроші майбутнього чи оплата тероризму?

Чи відомий вам той факт, що переказ криптовалют є одним із каналів фінансування ЛНР та ДНР. Навіть більше, послуги віртуальних активів активно використовують терористичні угрупування всього світу. Не знали? Я також. Тому й вирішила детальніше розібратися в цьому питанні та з’ясувати чим же умовний «біткойнт» шкодить Україні.

Довідково:
Криптовалюта це різновид цифрової валюти, облік якої використовується децентралізованою платіжною системою повністю в автоматичному режимі. Іншими словами це кошти, які можна в необмеженій кількості зберігати на флешці при чому роками.

Чим це зручно для терористів:
По-перше, швидкість. Потрібний платіж буде переведений на потрібний рахунок за декілька секунд.
По-друге, анонімність. Для створення такого рахунку необхідна лише програма, яка з легкістю завантажується на телефон. Під час реєстрації не потрібно вводити справжні дані. Тобто на відміну від банківського переказу, в якому можна з’ясувати окремий рахунок користувача, власника крипто валюти з’ясувати не вдасться.
По-третє, захищеність. Можливість автоматичного створення індивідуального коду – рахунку для окремого користувача, без необхідності прив’язки до номеру телефону чи електронної адреси. Для прикладу, умовну флешку з такими коштами, можна непомітно перевезти в будь-яку частину світу.

Чим це небезпечно для нас:
Крім фінансування терористичної діяльності, для України питання криптовалюти набуває особливої гостроти. Причину цьому знають усі – російська агресія. Для прикладу, в той час як більшість країн світу намагаються здійснювати заходи з протидії негативним наслідкам використання криптовалют, РФ розвиває систему віртуального грошообігу на окупованих територіях та анексованому Криму. Так, представник країни-агресора в Криму Георгій Мурадов нещодавно відзначав: «Ми готові допомогти Республіці Крим розвивати криптовалютну економіку». На думку представників РФ вказане допоможе обійти санкції ЄС. Сюди ж ми відносимо фінансування ЛНР та ДНР. Не дивно, що використання криптовалюти широко використовується й в Придністров’ї.

Сучасний світ спрямований на забезпечення споживацького комфорту, кожного дня виникають нові можливості для полегшення та покращення людського життя. Попри це, непотрібно забувати про наступне: всі ці послуги можуть бути використані проти вас, а тому пам’ятайте, що віртуальні активи можуть як приносити прибутки, так і забирати людські життя.
Погода, Новости, загрузка...