Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 01:08
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 октября 2014, 13:55

66: «Малинський округ» - або що ми знаємо про лідерів перегонів

66: «Малинський округ» - або що ми знаємо про лідерів перегонів

Мажоритарний округ №66, в якому налічується близько 170 тисяч виборців, за даними Комітету виборців України, є одним із найпроблемніших в Житомирській області. Саме в цьому окрузі, за думкою експертів, деякі кандидати використовують методи «чорного» піару та підкуп виборців.

На важливість даного округу для демократичних сил вказує той факт, що Блок Петра Порошенка вирішив поступитися власними політичними амбіціями і зняв свого кандидата на користь більш рейтингового - представника від «Народного фронту».

«Ми зняли свого кандидата, щоб не пройшов Віталій Журавський, проти нього буде кандидат від «Народного фронту» Дзюблик Павло...», - повідомив відомий український журналіст, кандидат в народні депутати від Блоку Петра Порошенка Мустафа Наєм.

Отож, що ми маємо у «сухому» підсумку і серед кого доведеться обирати «достойного» виборцям 66 мажоритарного округу?

По Малинському округу участь у балотуванні беруть 30 кандидатів! Нещодавно групою «Рейтинг» було оприлюднене соціологічне дослідження по цьому округу, яке ми використали, обираючи найбільш рейтингових кандидатів для аналізу. Серед них, Павло Дзюблик (на користь якого знявся Михайло Пухтаєвич), Віталій Журавський, Віктор Дубас, Петро Рябенко, Іван Литвин, Віталій Варивода. Менше одного відсотку у рейтингу набрали - Василь Русак, Юрій Михальчук, Василь Нагурний, Володимир Бірюченко.

Більш детально про «заслуги» кандидатів читайте далі.


Віталій Журавський - народився 8 травня 1955 року в місті Володарськ-Волинський, народний депутат України, безпартійний, проживає в місті Києві, самовисування.

Віталій Журавський мав найкращі стартові позиції: він займався округом, процент впізнаваності у нього серед виборців був найвищим. Також, маючи статус народного депутата, міг агітувати задовго до офіційного оголошення виборчої кампанії.
Люди особливо не зважали на його попередню роботу у команді одіозного екс-мера Києва Леоніда Черновецького, а також його резонансний законопроект «про наклеп», який Міжнародна організація «Репортери без кордонів» назвала репресивним та спрямованим на обмеження свободи слова в Україні.

Тим не менш, революційний настрій серед громади, все ж таки вплинув на рейтинг політика. Саме Віталій Журавський відкрив тенденцію і першим потрапив під «сміттєву люстрацію», і попри те, що на його захист стали Єгор Соболєв та Ірина Геращенко, рейтингу політику це не додало.
Окрім того, після багатьох ексцесів з представниками «Автомайдану» та «Айдару», у кандидата, вірогідно, з’явилася боязнь зустрічей із виборцями, і тому він перестав їздити на округ. Ведуть кампанію його довірені особи та помічники.
«Останньою краплею» стала спільна заява Вікторії Сюмар і Мустафи Наєма, що «Журавський не повинен пройти у Верховну раду». Саме для досягнення цієї мети Блок Петра Порошенка та «Народний фронт» погодили єдиного кандидата.

Після цієї заяви остаточно стало зрозуміло, що на підтримку Президента Журавський може не розраховувати. Але вірогідність перемоги кандидата є досить високою. Також вплинути на рейтинг може і поява дороговартісної політичної реклами Віталія Журавського на центральних телеканалах.

Павло Дзюблик - народився 18 вересня 1979 року в смт Черняхів, голова, Черняхівська районна державна адміністрація, безпартійний, висунутий політичною партією «НАРОДНИЙ ФРОНТ».
Саме на користь цього кандидата Блок Петра Порошенка зняв одного з лідерів виборчої кампанії - Михайла Пухтаєвича. Головна мета цього кроку - не допустити до парламенту Віталія Журавського. Павло Дзюблик був маловідомим депутатом Житомирської обласної ради від фракції «Батьківщина». До ради пройшов по мажоритарному Черняхівському округу. Після Революції Гідності його призначили головою Черняхівської РДА. До речі, у період виборчої кампанії - сайт РДА публікував інформацію про кандидата.
На сьогодні Павло Дзюблик залишається безпартійним, хоча у кандидати був висунутий партією «Народний фронт». До початку виборчих перегонів не мав особливо великої популярності та фінансової підтримки. Ймовірно, саме завдяки командній роботі «Народного фронту» та щоденним зустрічам з виборцями, зміг підвищити свій рейтинг. Також вкрай важливим фактором для подальшого зростання рейтингу Павла Дзюблика стала підтримка його кандидатури Блоком Петра Порошенка і згадка його прізвища у багатьох всеукраїнських виданнях.

Якщо витримає темп і ніде не схибить - має реальні шанси на перемогу.

Іван Литвин - народився 28 березня 1989 року в місті Києві, підприємець в галузі права (бізнес-партнер Петра Порошенка), проходить військову службу, член Народної Партії, проживає в місті Києві, самовисування.
Іван Литвин - син екс-спікера Верховної ради, народного депутата по Новоград-Волинськоиу округу Володимира Литвина. Обираючи округ балотування, Литвин розраховував на електоральну підтримку Малинського району, де позиції «народників» були сильним. Але, скоріше за все, люди втомилися від формули «батько+син», тому потрапити у Верховну раду на батьковому імені у кандидата навряд чи вийде. Не допоміг і в піднятті рейтингу партійний друг Литвина-старшого - пан Рудченко.

Цікаво, що ім'я Івана Литвина особливо почало згадуватися в гламурних статтях в період розстрілів на Майдані, після 25 січня, коли він одружився на дочці відомого регіонала Деркача. Саме святкування проходило в 5-зірковому найдорожчому ресторані Києва, всього в декількох сотнях метрів від Майдану де в ці дні відбувалось жорстоке протистояння. Розважали молодят і поважних гостей російські та українські зірки: Філіп Кіркоров, Андрій Малахов, Ані Лорак, Анна Сєдокова та Міка Ньютон.

Окрім того, за кілька тижнів до кінця виборчої кампанії правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 157 КК України за підкуп виборців. Так, в смт. Брусилів Житомирської області надійшла інформація про те, що в с. Водотиї Брусилівського району мешканцям села надавали гроші за те, щоб останні проголосували за кандидата в Народні депутати України Івана Литвина. А за день до цього у смт. Народичі Житомирської області до райвідділу надійшов рапорт працівника даного відділу про те, що 11 жовтня в с. Норинці Народицького району невідома особа від кандидата у народні депутати України самовисуванця по одномандатному виборчому округу № 66 Литвина І.В. здійснювала підкуп виборців.

Петро Рябенко - народився 14 листопада 1965 року в селі Калинівка Народицького району, голова адвокатського об’єднання «Юридична фірма «Ешберрі Стоун», член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», якою і був висунутий. Проживає в Києві.
Афганець, десантник, адвокат Петро Рябенко участь у виборчій кампанії бере вдруге. У 2012 році йшов самовисуванцем, а цього разу - висунутий ВО «Батьківщина». Для Малинського штабу «Батьківщини» його кандидатура була цілковитою несподіванкою. В розпал виборчої кампанії там навіть відбувся скандал, через що депутат Житомирської обласної ради вийшов з партії ВО «Батьківщина» та склав мандат, посилаючись на те, що «на з’їзді ця людина не висувалась». «Так звані «парашутисти»... по-бандитські вриваються в офіс партії «Батьківщина», рвуть агітлітературу, погрожують вбивством людям. Кандидат від «Батьківщини» вривається в офіс Малинської міської партійної організації партії «Батьківщина», починає там все трощити, починають ображати людей, починають займатися рукоприкладством. Тобто в кращих традиціях Партії регіонів, з якою я воював останні роки, тільки повторює це, на жаль, людина, яка позиціонує себе кандидатом від партії «Батьківщина», - розповів Кавун одному з житомирських видань.

Віктор Дубас - народився 24 травня 1972 року в селі Заруддя Іванківського району Київської області, безробітній, безпартійний, проживає в смт Коцюбинське Київської області, висунутий Радикальною Партією Олега Ляшка.
Віктор Дубас працював у ТОВ «Укр.Ресурси», яка спеціалізувалася на продажі земельних ділянок у Київській області, а також надавала послуги в галузі інформаційного, документального та юридичного супроводу угод, реалізовувала інвестиційні проекти.
Інформації про кандидата у відкритих джерелах немає, зі світлин у соціальних мережах помітно, що людина командна та товариська, подорожує та активно проводить свій час. (В соцмережах http://vk.com/id38929051)

Віталій Варивода - народився 14 травня 1957 року в селі Пляківка Черкаської області, підприємець, безпартійний, проживає Коростишеві, самовисування.
Віталій Варивода - небайдужий, спортивний та добре підготовлений до боротьби з беззаконням. Небайдужий до проблем армії та долі наших військових в зоні АТО. Він один з тих активістів, який не в одиночному випадку їздіть на Донбас з продуктами для житомирських десантників.
«Приїхали на перший блокпост, підходить до мене в касці, в броні, з автоматом мужик і обіймає, дивлюся, а то знайомий з Коростишева. Ми там вивантажили трохи їжі. Потім зупиняємося біля двох БТР-ів, зверху з нашими прапорами. «Хлопці, Слава Україні» - «Героям Слава». Дивлюся на цих дітей, а вони брудні такі. Дістаємо їм солодку воду, а вони посміхаються, раді, це для них зараз як для нас французьке шампанське. Ми і їм в БТР завантажили продукти: банани, помідори, огірки, тушонку, згущене молоко, консервацію, печиво, хліб. А вони нам: «Ой, спасибі-спасибі земляки!», - ділиться спогадами пан Валерій.

Центр Суспільних Комунікацій
Спілкуймося заради ідеалів
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...