Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 04:40
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

20 сентября 2011, 09:49

У Житомирі забезпечують високий рівень медичного обслуговування дитячого населення

Вже цього року планується завершення добудови Житомирської міської дитячої лікарні,
Діагностичні відділення, хірургічний стаціонар одного дня, наявність сучасного обладнання – все це забезпечує високий рівень обслуговування дитячого населення.

Вже цього року планується завершення добудови Житомирської міської дитячої лікарні, зараз триває завершальний етап робіт. Тут постане нове інфекційне відділення, лабораторія і реанімація. Нагадаємо, що будівництво інфекційного корпусу розпочалося ще в квітні 1992 року. Завдяки виділенню більше 1 млн. грн. з міського бюджету і субвенціям у розмірі 3 млн. грн. з Державного бюджету відкриття нового корпусу стане можливим цього року.

Досить ефективним є використання новітніх технологій у діагностиці дітей. Наприклад, сучасна рентген установка, що дозволяє миттєво передавати зображення на комп’ютер без втрати часу на обробку знімку. На комп’ютері зображення можна збільшувати, підсвічувати, продивитися всі нюанси. Ці знімки можна передавати електронною поштою і створювати електронну базу даних. Цифровий рентген апарат був придбаний за спонсорської підтримки Нідерландів та фінансової підтримки Житомирської міської ради.

В хірургічному відділенні дитячої поліклініки №1 знаходиться денний стаціонар одного дня, перший та поки що єдиний в Україні, в якому за роки незалежності було прооперовано більше 10 тис дітей. В відділі хірургії надають допомогу при пахових грижах, крипторхізмах, водянках, варикоцелі, синдактилії, гемангіомах, пухлинах і навіть послуги пластики. Також у використанні є наркозно-дихальний апарат, що дозволяє оперувати під інкубаційним наркозом, та електрокаугулятор з набором відповідних насадок, який дозволяє по максимуму скоротити час оперування та втрати крові. Одними з перших житомирські хірурги практикують використання електрозварювання для з’єднання тканей.

Головний педіатр країни поділився своїми враженням від рівня якості обслуговування дитячого населення на Житомирщині: «Надзвичайно складно вийти на високий рівень надання медичної допомоги в такому регіоні, як Житомирська область, але, дякуючи головним лікарям, персоналу, управлінню охорони здоров’я, сучасному оснащенню, допомога, судячи по показникам, надається повноцінна, стабільна і професійна. Не зважаючи на кадрові та фінансові складності, Житомир має великий потенціал. І те, що вже зроблено – це потрібна і корисна справа».

Також, на думку фахівців медичної сфери, надзвичайно важливим і необхідним є розвиток сімейної медицини, яка вирішить кадрову проблему на селі і яка активними темпами розвивається на Житомирщині.

0412.in.ua
Погода, Новости, загрузка...