Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 21:06
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 сентября 2011, 12:03

Житомирські лісівники вже готуються до новорічних свят

«У нас навіть є в цьому році повний цикл вирощування новорічних ялинок. Зараз це 9 га.
Власне, роблять це вони постійно, впродовж цілого року доглядаючи або за спеціально створеними шкілками ялинок, або ж за тими деревцями, які є супутньою культурою, скажімо, для дуба. Новорічні ялинки – це не розвага, а серйозна робота, до якої і відповідне ставлення, розповідає головний лісничий Бердичівського держлісгоспу Григорій Івасюк:

«У нас навіть є в цьому році повний цикл вирощування новорічних ялинок. Зараз це 9 га. з 2003 року почали садити по одному гектару щороку, цього річ ми посадили останній гектар. Ті, що ми посадили у 2003 році, вже виросли до 2 з половиною метрів і в 2012 ми її зрубаємо. Потім готуємо площу і знову садимо. Сама ялинка буде коштувати гривень 25, а у Києві всі 50»

«Звичайно, китайські пластикові ялинки складають конкуренцію лісовим красуням, - визнає перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний, - але все-таки наші люди звикли до справжніх, живих ялинок»:

«Трохи важко пояснювати людям, що ми не наносимо шкоди лісу. Адже ці ялинки у нас заплановані на вирубку. Ми маємо їх вирубувати аби дати можливість рости дубу – більш цінній лісовій породі. Вирубки ми проводимо перед святами для того, щоб ці ялинки не спалювати, а реалізувати і отримати додаткові надходження»
У минулому році до новорічних свят підприємствами управління лісового та мисливського господарства було реалізовано більше 48 тисяч ялинок на суму майже 713 тисяч гривень.

Дзеркало Полісся
Погода, Новости, загрузка...