Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 12:45
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

22 сентября 2011, 10:05

Геннадій Зубко: «Пенсійна реформа не вирішує проблеми пенсіонерів, вона вирішує проблеми влади: як зекономити гроші й виконати вимоги МВФ»

«Ми позиціонуємо себе, як політична сила, яка якщо має пропозицію, то показує як їх можна
Так нещодавне переголосування провладною більшістю Пенсійної реформи прокоментував голова фракції «Фронт Змін» в обласній раді Геннадій Зубко для програми Житомирського обласного телебачення «Поговоримо щиро».

«Ми позиціонуємо себе, як політична сила, яка якщо має пропозицію, то показує як їх можна реалізувати. Саме тому Арсенієм Яценюком було запропоновано до пенсійного законодавства поправку №40 з приводу того, як потрібно обраховувати пенсії. У провладному проекті пенсійного закону було запропоновано обраховувати пенсії з середньої зарплати 2006-2008 років – 928 гривень. Арсеній Яценюк вніс поправку обраховувати пенсії з середньої зарплати 2009 року - 1650 гривень. Це дало б можливість додати 334 гривні до пенсії кожному пенсіонеру», - розповів Геннадій Зубко.

У липні місяці, ухвалюючи Пенсійну реформу, цю поправку народні депутати проголосували, а вже 6 вересня її скасували.

«Скасували поправку через те, що в уряді підрахували: для її реалізації з бюджету потрібно виділити 35 мільярдів гривень на пенсійне забезпечення. Але «Фронт Змін» показав звідки можна взяти ці кошти, які видатки скоротити, але наші пропозиції не врахували», - констатує депутат обласної ради.

На думку Геннадія Зубка, «новоприйняте пенсійне законодавство взагалі не відповідає основній меті – нормальному пенсійному забезпеченню наших пенсіонерів».

«Пенсійна реформа не вирішує проблеми мільйонів пенсіонерів, вона вирішує проблеми держави: як зекономити гроші. Як, нібито покращити пенсію, при цьому збільшити податкове навантаження на працюючих і виконати всі поставлені умови МВФ», - констатує лідер обласної організації «Фронту Змін».

За словами депутата, «пенсійне законодавство – це совість держави. Воно має відображати турботу держави про людей й вдячність за роки праці; має бути таким, щоб кожна молода людина, яка живе й працює в Україні, бачила, яка у неї буде пенсія на старість».

«Просто призначити пенсію не достатньо, потрібно забезпечити такі виплати, щоб людина у похилому віці мала гроші на одяг, на сплату комунальних послуг, на ліки, на продукти. Ніхто не говорить про великі суми, мова йде про необхідне для життя. Ми передали всі пропозиції в парламент. Їх зобов’язана підтримати провладна більшість, тому що як відноситься суспільство до пенсіонерів, які відпрацювали все життя, віддали все своє здоров’я і всі сили державі, як держава дякує їм за це – це показник спроможності влади й моральності суспільства», - говорить Геннадій Зубко.

житомир ньюс
Погода, Новости, загрузка...