Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 13:07
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 сентября 2011, 10:16

У Житомирі службовці занадто зловживають своїм службовим становищем

Органами прокуратури Житомирської області порушено 10 кримінальних справ за
Прокуратура області завела ще одну кримінальну справу


Органами прокуратури Житомирської області порушено 10 кримінальних справ за фактом проведення фіктивних тендерних торгів.


Прокуратурою Житомирської області під час перевірок щодо додержання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями при проведенні тендерних процедур встановлено непоодинокі порушення.

Зокрема, встановлено, що службові особи комітету з конкурсних торгів одного з державних підприємств, визначаючи майбутнього виконавця послуг за процедурою відкритих торгів, суттєво порушили вимоги законодавства.


Достовірно знаючи, що у тендері беруть участь два члени однієї сім’ї (чоловік та його дружина), а запропонована ціна за послуги вище середньоринкової ціни у регіоні, службові особи державного підприємства не відхили пропозицій учасників та допустили подружжя до оцінки.


Крім того, учасниками комітету складено завідомо неправдивий протокол розкриття тендерних пропозицій, у якому «зникли» пов’язаність учасників та завищення ціни на послуги.


Таким чином, зловживання службових осіб службовим становищем спричинило збитки державному підприємству та державі.


За даним фактом стосовно службових осіб комітету з конкурсних торгів одного з державних підприємств порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.


Як повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олександр Башинський, у цілому поточного року органами прокуратури області за виявленими фактами зловживань порушено 10 кримінальних справ, на момент порушення яких встановлено збитки на загальну суму 1, 8 млн. грн. Також внесено 30 приписів та подань, принесено 4 протести та притягнуто до відповідальності 8 посадових осіб.


Перевірки прокуратури Житомирської області щодо додержання вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» тривають.

Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...