Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 25 квітня 14:04
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

23 сентября 2011, 10:26

Як у Поліській хаті хліборобський рік завершували

Ми були на Юрія, бачили зажинки, ну а вчора вже совість не дозволила пропустити свято врожаю
В селі Городському, що в Коростишівському районі, культурне життя не те що існує, воно там просто кипить!

Вже чотири роки як тут відрожують поліську хату - автентичну поліську садибу в яких ще 100 років тому жили наші прадідусі і прабабусі. Репортер Житомира - вже традиційний учасник народних поліських гулянь, які влаштовувалися тут протягом усього хліборобського року.

Ми були на Юрія, бачили зажинки, ну а вчора вже совість не дозволила пропустити свято врожаю. Тим більше, що саме це свято логічно завершує увесь хліборобський рік.

Звісно, хочеться подякувати головній натхненниці поліської хати - Інні Величко та неперевершеному художникові Юрієві Камишному за те, що їх задум знайшов відгук у багатьох серцях. Також величезна заслуга у тому, що хата живе і квітне - всім тим небайдужим людям, які долучаються до її відродження.

Щоразу як приїжджаєш - бачиш результати фізичної і художньої праці Юрія, Інни та їх однодумців. Ось, наприклад, цього разу зібрані снопи жита акуратно стоять під стіною хати. Ними накриватимуть дах. Камишного і друзів чекає непроста робота. Все, як у сиву давнину.

Юрій Камишний: "Сьогодні під стінами нашої поліської хати я виставив картини, написані мною цього літа, саме тут, у Городському. Знаєте, пишеться тут легко. Натхнення довго шукати не треба - все навколо надихає. Тут дуже гарно.

Але, зізнаюсь, картин написав я небагато. І тепер розумію чому. З тією кількістю роботи, яку доводиться виконувати, проживаючи в селі, селяни забувають не те, що про культуру, а й як їх звати. З ранку до ночі є якась робота.

Так я теж до цього підв'язався - то тин лагоджу, то корів пасу, то з хатою треба займатися, то врожай впорядковувати... я захоплююся цими людьми які живуть у Городському і у всьому намагаюсь на них рівнятися".

Репортер Житомира
Погода, Новости, загрузка...