Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 02:23
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 сентября 2011, 09:37

Губернатор: Бізнес для Житомирщини – це основа розвитку

Сергій Рижук, виступаючи перед підприємцями, зазначив, що Кабінетом Міністрів України
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, Сергій Рижук на засіданні регіональної ради підприємців: „Бізнес для Житомирщини – це основа розвитку”

21 вересня 2011 року відбулось організаційне засідання регіональної ради підприємців в Житомирській області, в якому взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова громадської ради при облдержадміністрації, начальник головного управління економіки облдержадміністрації Зінаїда Янченко.

Сергій Рижук, виступаючи перед підприємцями, зазначив, що Кабінетом Міністрів України 18.05.11 року було прийнято постанову «Про утворення регіональних рад підприємців в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Севастополі» для забезпечення залучення суб'єктів господарювання, громадських організацій підприємців, об'єднань підприємців до формування державної регуляторної політики і державної політики у сфері підприємництва в регіонах, запровадження прозорого механізму їх участі у підготовці проектів рішень органів виконавчої влади.

На виконання вищезазначеного рішення Уряду 3.08.11 року було прийнято розпорядження голови облдержадміністрації «Про утворення регіональної ради підприємців в області.

„Ця структура – підкреслив очільник області, - покликана сприяти взаємодії суб'єктів господарювання, громадських організацій підприємців, об'єднань підприємців та обласної державної адміністрації, обласної ради на засадах партнерства і відкритості; займатись підготовкою пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правових актів у сфері підприємництва, розглядом проекту комплексної програми підтримки малого підприємництва в області; готувати і подавати обласній державній адміністрації та обласній раді пропозиції щодо різних питань розвитку підприємництва у регіоні; розвивати підприємницьку ініціативу, підтримувати та популяризувати підприємницьку діяльність, відроджувати позитивні традицій та етичні принципи підприємництва”.

В регіональну раду увійшли підприємці - представники від підприємницьких кіл з усіх 23 районів та 5 міст обласного значення, від 15 громадських організацій та об’єднань підприємців, від 32 суб’єктів підприємницької діяльності.

„Бізнес для Житомирщини – це основа розвитку, - наголосив очільник області. – І створення регіональної ради стане реальною допомогою, кроком до сприяння найбільш поширеному у нас малому і середньому бізнесу, який розвивається, створює робочі місця, дає можливість заробити людям”. Очільник області зазначив, що створення і діяльність ради підприємців відбуватиметься без будь-якого тиску з боку адміністрації. Він висловив сподівання, що створена структура буде впливовою, солідною організацією.

На організаційному засіданні регіональної ради підприємців більшістю голосів було обрано голову ради. Ним став голова правління Житомирського комбінату силікатних виробів Валерій Онопрієнко. Також було затверджено Положення про регіональну раду підприємців в області.

Довідково:
на початок 2011 року кількість зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності на Житомирщині налічувала 142 тис. одиниць, з яких 120 тисяч фізичних осіб-підприємців та 5 тисяч малих підприємств.
Малі підприємства стабільно нарощують виробництво. У минулому році обсяг реалізованої продукції, виконаних робіт, наданих ними послуг зріс на 4,4% і досяг 6 млрд. грн. 70% цих обсягів забезпечили торгівельні малі підприємства, 15% - промислові, 8% - будівельні та 6% - сільськогосподарські підприємства, мисливські та лісові господарства.

За І півріччя цього року податкові надходження до бюджетів усіх рівнів від діяльності суб’єктів малого підприємництва склали 179 млн. грн., що вже перевищує аналогічний показник за увесь 2010 рік.
З метою розвитку підприємницької діяльності, економії часу та коштів, що витрачаються на отримання документів дозвільного характеру, усунення зайвих перешкод для започаткування бізнесу у 23 районах та 5 містах обласного підпорядкування працюють дозвільні центри. Лише упродовж І півріччя цього року дозвільними центрами області вже зареєстровано понад 6 тис. звернень суб’єктів господарювання, видано 2,5 тис. документів дозвільного характеру, надано 3,4 тис. консультацій суб’єктам підприємницької діяльності.

В усіх районах та містах області при райдержадміністраціях та міськвиконкомах діють також відділи державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності. За І півріччя цього року ними зареєстровано 2,7 тис. суб’єктів малого підприємництва, з яких фізичні особи-підприємці становлять 80%. Все це свідчить, що підприємництво не стоїть на місці, а оновлюється, удосконалюється за своєю структурою та розвивається.

В області реалізуються заходи Комплексної програми підтримки малого підприємництва на 2011-2012 роки, яка визначає основні шляхи реалізації державної політики розвитку даної сфери на регіональному рівні.
Обласна рада та обласна державна адміністрація приділяють особливу увагу фінансовій підтримці малого підприємництва в рамках програмних заходів. Якщо у 2010 році з обласного бюджету на ці цілі було виділено 400 тис. грн., то у цьому році рішенням обласної ради виділено 500 тис. грн.

Місцевими органами виконавчої влади приділяється увага підтримці ініціатив щодо створення та діяльності об’єктів інфраструктури підтримки підприємництва. Сьогодні в районах та містах області вже функціонує цілий ряд таких об’єктів, зокрема: 7 бізнес-центрів, 1 бізнес-інкубатор (це Житомирський обласний студентський інноваційний бізнес-інкубатор), 33 кредитні спілки та їх відділення, 2 фонди (Житомирський регіональний фонд підтримки підприємництва та Житомирське відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств), 8 інвестиційних компаній, 90 страхових компаній та їх відділень, 55 інформаційно-консультативних установ, 26 громадських приймалень та 42 «гарячі лінії», що розглядають питання підприємництва, 102 громадських об’єднання підприємців.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...