Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 14:14
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

27 сентября 2011, 10:18

Ігор Вержанський: Держава розпоряджатиметься близько 12 млн га землі після зняття мораторію

«Після зняття мораторію держава розпоряджатиметься близько 12 млн. га землі», - констатує
Згідно з законопроектом «Про ринок землі», після відкриття ринку головним розпорядником державних земель буде земельна агенція.

«Після зняття мораторію держава розпоряджатиметься близько 12 млн. га землі», - констатує перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Житомирській області Ігор Вержанський. За словами фахівця, це означає, що четверта частина сільськогосподарських земель буде під крилом держави. Йдеться про землі запасу й резервні землі, які й зараз перебувають у державній власності. Також до цього списку перейдуть незапитані землі, ділянки померлих людей, які не мали спадкоємців».

На Житомирщині у державній власності станом на 1 липня 2011 року знаходиться 1826,8 тисяч гектарів земель. Понад 460 тисяч гектарів земель – це землі державної власності, які не надані у власність або користування (запасу, резервного фонду, загального користування).

Нагадаємо, що ухваливши Закон «Про земельний кадастр», депутати пообіцяли до кінця 2011 року додати в ланцюг земельної реформи останню ланку — закон «Про ринок земель». Урядовий варіант цього документа вже в стінах парламенту.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...