Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 16:08
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

29 сентября 2011, 10:38

Житомирська прокуратура у сфері водокористування порушила 6 кримінальних справ

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі прокуратури Житомирської
Стан законності у сфері використання, охорони вод та відтворення водних ресурсів у Житомирській області обговорено (минулої п’ятниці) у прокуратурі Житомирської області на міжвідомчій нараді, у якій взяли участь, зокрема, заступник прокурора області Володимир Сагадін, прокурори міськрайпрокуратур, керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролюючих органів.

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Прес-службі прокуратури Житомирської області, Житомирщина, у порівнянні з іншими областями України, належить до регіону з низькою водозабезпеченістю. Майже п’ята частина усіх водогонів регіону не відповідають санітарним нормам. Наприклад, у Любарському районі питна вода на 100% не відповідає встановленим державою стандартам. Майже чверть водогінних мереж та третина мереж водовідведення знаходиться в аварійному і ветхому стані.

Дані моніторингу поверхневих вод свідчать, що забрудненою є вода навіть у питних водосховищах „Відсічне” (водозабір м. Житомира), річки Случ (водозабір м. Новоград-Волинського), р. Гнилоп’ять (водозабір м. Бердичева), р. Уж (водозабір м. Коростеня), Малинського водосховища (водозабір м. Малина) та інші, в яких спостерігається підвищення біохімічного та хімічного споживання кисню.

Ці та інші факти повідомив у своєму виступі на міжвідомчій нараді старший помічник прокурора області з питань захисту інтересів громадян та держави в екологічній сфері Павло Захарченко.

Він також зауважив, що актуальною проблемою залишається скидання неочищених стоків до водних об’єктів (лише спеціалізованими комунальними підприємствами м. Бердичева скинуто 2,4 млн. куб. м), використання на усіх 268 водогонах області застарілих методів знезараження, забруднення з хімічних та бактеріологічних показників питної води в громадських та приватних шахтних колодязях.

Занепокоєння викликають великі втрати питної води в системах подачі підприємств житлово-комунального господарства (наприклад, у Новограді-Волинському втрати води складають - 32%).

За результатами проведених органами прокуратури перевірок у сфері водокористування поточного року виявлено факти неналежного виконання посадових обов’язків службовими особами органів місцевої влади та державних контролюючих органів.

У цілому за виявленими фактами порушень органами прокуратури області порушено 6 кримінальних справ, внесено 126 подань і приписів, задоволено 4 протести. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 77 посадових осіб, у тому числі 38 посадових осіб контролюючих органів. Відшкодовано 224 тис. грн., у тому числі 175 тис. грн. до бюджету. Із 6 заявлених позовів на суму 66 тис. грн., задоволено 2 позови на суму 54 тис. грн.

На міжвідомчій нараді прийнято рішення щодо розроблення спільних заходів для усунення виявлених порушень.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...