Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 11:13
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

3 октября 2011, 08:56

Новоград-волинців гостинно вітали у Грузії

У Сурамі наша делегація поклала квіти до погруддя Лесі Українки, відвідала музей та гімназію,
На минулому тижні делегація нашого міста на чолі із заступником міського голови Дмитром Ружицьким із дружнім візитом відвідала Грузію на запрошення керівництва міста Хашурі –– побратима Новограда Волинського. Тиждень перебування у братній країні був насичений поїздками по країні, діловими та культурними зустрічами із цікавими людьми, бізнесменами, в тому числі з представниками прибалтійських держав, Польщі, Білорусії, які також були гостями свят. Новоград-волинці взяли участь у заходах з нагоди свята золотої осені Хашурі, де побували у краєзнавчому музеї, на відкритті пам’ятного знаку на честь міст-побратимів. Члени делегації від Новограда відвідали також місто Сурамі, де за участі українських дипломатів проходило щорічне традиційне свято Лесяоба, присвячене пам’яті Лесі Українки.

У Сурамі наша делегація поклала квіти до погруддя Лесі Українки, відвідала музей та гімназію, які носять ім’я нашої славної землячки, подарували на пам’ять Історію нашого міста, збірки поезій новоград-волинських авторів. У навчальному закладі Андрію Газарову було вручено відзнаку «Друг школи», адже це був його восьмий візит до Сурамі. Всюди нашу делегацію супроводжував великий друг нашого міста, його Почесний громадянин Таріел Гоголадзе. Користуючись нагодою новоград-волинці відвідали єдиний в світі музей Сталіна на його батьківщині селищі Горі. До речі там наш земляк Володимир Андрощук за допомогою хазяїв знайшов та зустрівся із своїми армійськими друзями, яких не бачив 25 років. Знаними серед грузинів є пісенна творчість директора МПК Ірини Антипчук. На всіх концертах в Грузії за її участі весь зал підспівував за нею наших українських пісень. На всіх справили враження високий рівень патріотизму жителів Грузії та їх любові до своєї рідної землі, гордості за її славну історію, навіть попри те, що основна частина населення живе досить скромно порівняно з українцями. На згадку від поїздки у її учасників надовго залишаться гарні спогади від гостинності та щедрості наших грузинських друзів.

RuporZT
Погода, Новости, загрузка...