Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 16 квітня 09:28
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 сентября 2011, 09:01

Художник Віктор Шкуринський: «Я виставляю своїх дітей на ваш розсуд»

Проект «7 картин на 7-му небі» виросла з «Виставки двох картин». І, якщо раніше
У черговий раз на соціально-психологічному факультеті ЖДУ ім. І. Франка триває виставка сімох картин.

Проект «7 картин на 7-му небі» виросла з «Виставки двох картин». І, якщо раніше відомі художники Житомира представляли дві свої картини, відібрані за схожістю або контрастом, то тепер символічна сімка (факультет знаходиться на 7-му поверсі університету) дає глядачам можливість ширше знайомитися з творчістю художників-земляків.

У переддень Дня Учителя відбулося відкриття виставки картин Віктора Шкуринського, заслуженого працівника культури України, директора Житомирської дитячої художньої школи.

«Не випадково сьогодні ми запросили митця, який виплекав цілу плеяду художників та людей, які, можливо, не стали професійними художниками, але мають здатність бачити прекрасне», – почав декан Олександр Музика.

Віктор Шкуринський звернувся до студентів такими словами: «Гарна наша молодь! Дивлюся – і душа радіє! Я виставляю свої твори – своїх дітей – на ваш розсуд».

«Мистецтво – одне з найкращих діянь людства, – каже Віктор Миколайович. Як воно впливає на мене? Як би мені не було тяжко, скільки я не отримую стресів десь на стороні, я приходжу додому, згадую бачене (там вода, там небо, там квітує…), споглядаю свої твори, і стає легше.»

Художник зазначив, що повсюдно у мистецтві ведеться боротьба. «Через те з’являються люди, які теоретично вміють довести, що чорний квадрат – то великий художній твір, а ми з вами не доросли, щоб відчути його глибоку місію на землі». На думку, Віктора Шкуринського, творчість не потребує вигадок: краса навколо нас.

«Нещодавно ми, викладачі та студенти, були у Празі, Парижі, Варшаві, Дрездені. Там відвідували галереї. Ми стояли перед «Джокондою» в Луврі. Направду, там не чорні квадрати, там є таке, що змушує тремтіти», – каже Олександр Музика.

У творчості Віктора Шкуринського часто можна натрапити на камені, дольмени, що таять у собі вічність. Декан зауважує: «Він і сам є такою вічно, кам’яно, потужною енергетичною мистецькою глибою».

Під час презентації картин за традицією образотворче мистецтво підтримали музика і література. Викладач кафедри музики університету Оксана Плотницька, виконала дві імпрези Чайковського – «Білі ночі» та «Пори року». Аспірантка кафедри українського літературознавства та компаративістики Катерина Марчук читала свої поезії.

Виставка триватиме, доки на зміну сімом картинам Віктора Шкуринського не прийдуть інші сім шедеврів.

1.zt.ua
Погода, Новости, загрузка...