Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 14:30
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 сентября 2011, 12:03

Житомирщині виділять 2 млн.грн на обстеження радіоактивно забруднених територій

Дозиметрична паспортизація має здійснюватися щороку в населених пунктах, які віднесено
За бюджетною програмою „Радіологічний захист населення та екологічне оздоровлення території, що зазнала радіоактивного забруднення” для Житомирської області передбачено майже 2 млн. грн. для проведення комплексу робіт з дозиметричної паспортизації населених пунктів області, які знаходяться на радіоактивно забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи територіях.

У роботах з дозиметричної паспортизації будуть задіяні організації, установи, підприємства, які мають право здійснювати вимірювання у галузі визначення вмісту радіонуклідів.

Дозиметрична паспортизація має здійснюватися щороку в населених пунктах, які віднесено до зон радіоактивного забруднення, проте, через брак коштів, протягом трьох останніх років такі заходи не проводились. Тому і виникла нагальна проблема проведення зазначених заходів з метою уточнення радіологічної ситуації, повідомляє управління з надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержєадміністрації.

Обстеженню підлягають населені пункти, в яких протягом п’яти років отримано не менше 10 оцінок вмісту радіонуклідів у молоці та картоплі місцевого виробництва (у кожному із продуктів) та 30 вимірювань активності радіонуклідів в організмі осіб, які мешкають у цьому населеному пункті, за допомогою лічильника випромінення людини. Це Володарсько-Волинський, Ємільчинський, Коростенський, Лугинський, Малинський, Народицький, Новоград-Волинський, Овруцький та Олевський райони.

1.zt.ua
Погода, Новости, загрузка...