Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 09:24
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 сентября 2011, 11:41

Житомирська область зайняла 18 місце у загальнодержавному рейтингу

Про хід виконання розпоряджень голови облдержадміністрації з питань будівництва, реконструкції,
На засіданні колегії облдержадміністрації обговорено завдання місцевих органів влади, окреслені Президентом України В. Ф. Януковичем на засіданні Ради регіонів

28 вересня відбулося засідання колегії облдержадміністрації, яке провів голова облдержадміністрації Сергій Рижук. У роботі колегії взяли участь голова обласної ради Йосип Запаловський, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, заступники голови облдержадміністрації: Віктор Балюрко, Віктор Куницький, Микола Дейсан, Житомирський міський голова Володимир Дебой, голови райдержадміністрацій, міські голови, голови районних рад, начальники управлінь облдержадміністрації, керівники організацій, установ, представники ЗМІ.

Колегія розглянула ряд актуальних для області питань. Зокрема про завдання обласної та районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, окреслені в промові Президента України В. Ф. Януковича на засіданні Ради регіонів, яка відбулась 15 вересня 2011 року.

Заслухавши інформацію про оцінку соціально-економічного розвитку області у загальнодержавному рейтингу регіонів України, колегія облдержадміністрації відмітила, що за показниками оцінки діяльності у І півріччі 2011 року Житомирська область зайняла 18 місце.

У реальному секторі економіки області порівняно з відповідним періодом минулого року спостерігались певні позитивні тенденції.

У промисловості збільшення обсягів продукції у галузі виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів склало 7,7% (по Україні зменшення – на 3%).

У розрахунку на одиницю населення обсяги виробництва продукції сільського господарства збільшились з 595 грн. до 600 грн. і перевищували середній показник по Україні на 93 гривні.

Обсяги виробництва продукції рослинництва зросли на 4,2% (по Україні – на 3,5%).

Індекс продукції будівництва перевищував середньоукраїнський і склав 143,7% (по Україні – 114,5%), тоді як у 2010 році відповідний показник становив лише 75% (по Україні – 80,7%).

Зростання обсягу експорту товарів склало 43,2% (по Україні – 42,5% ).

Водночас на фоні позитивних тенденцій зростання економіки області у 1 півріччі 2011 року в окремих галузях спостерігалось деяке уповільнення темпів розвитку.

Зокрема, індекс промислової продукції склав 108% проти 110,1% у 2010 році.

Крім того, у січні-червні 2011 року порівняно з відповідним періодом минулого року в економіці регіону зафіксовано окремі негативні тенденції.

У галузі тваринництва відбулось зменшення поголів’я великої рогатої худоби на 7,1% (по Україні – на 4,3%)..

Зважаючи на це, колегія обласної державної адміністрації доручила головним управлінням та управління облдержадміністрації, Державній податковій адміністрації в області, головному управлінню Пенсійного фонду України в області, райдержадміністраціям, міськвиконкомам відповідно до компетенції детально проаналізувати окремі показники оцінки соціально-економічного розвитку, значення яких нижчі від середніх по області та в державі і вжити додаткових заходів щодо їх покращення.

Райдержадміністраціям вказано розглянути на засіданнях колегій, міськвиконкомам на засіданнях міськвиконкомів рейтингову оцінку районів, міст, а також проблемні питання соціально-економічного розвитку підвідомчих територій, які мають системний характер, та підготувати пропозиції щодо вирішення зазначених проблем на державному рівні.

Головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації разом з райдержадміністраціями і міськвиконкомами - проаналізувати причини низького стану розрахунків за спожиту електроенергію у районах і містах, де рівень її оплати складає нижче 100%, вжити спільних заходів, спрямованих на покращення ситуації. Встановити щоденний контроль за дотриманням лімітної дисципліни споживання та рухом коштів по оплаті за енергоносії..

Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації - вжити заходів щодо припинення у сільгосппідприємствах скорочення поголів’я великої рогатої худоби, корів, свиней та підготувати конкретні пропозиції по покращанню стану справ у даній галузі.

Головному управлінню праці та соціального захисту населення, головному управлінню Пенсійного фонду в області - здійснити додаткові заходи щодо погашення заборгованостей із виплати заробітної плати та по внесках до Пенсійного фонду.

Головному управлінню будівництва та архітектури облдержадміністрації, райдержадміністраціям і міськвиконкомам - вжити заходів щодо забезпечення добудови об’єктів незавершеного будівництва з високим ступенем готовності; започаткувати організаційну роботу з керівниками прибуткових підприємств з питань можливості надання ними позик своїм працівникам для участі у програмі „Доступне житло”.

На постійному контролі Президента України Віктора Януковича, Голови Кабінету Міністрів Миколи Азарова перебуває питання про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати та рівень оплати праці. Про те, якою є ситуація в області з цього питання доповів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко.

Він зазначив, що загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати впродовж січня – серпня 2011 року зменшилася на 4,2 млн. грн., або на 16,5 % і згідно з статистичними даними за станом на 1 вересня 2011 року становила 21,1 млн.грн.

Із загальної суми заборгованості 65,4% існує на економічно активних підприємствах, яка зменшилася впродовж січня - серпня на 2,6 млн.грн. або на 15,8%.

В області вживаються заходи щодо підвищення рівня заробітної плати. Згідно з статистичними даними за липень середня заробітна плата одного штатного працівника області становила 2195 грн. і зросла у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 15,1%, з початку року – на 20,3%.

Для більш ефективного вирішення проблеми прийнято рішення головам райдержадміністрацій, міським головам, начальникам галузевих управлінь облдержадміністрації забезпечити повне погашення до кінця поточного року заборгованості із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах за рахунок їх власних коштів та на підприємствах, які припинили діяльність. Також вирішено встановити особистий контроль за погашенням боргів із виплати заробітної плати на підприємствах, по відношенню до яких запроваджено процедуру відновлення платоспроможності або банкрутства.

Колегія розглянула також питання про завершення підготовки об’єктів господарського комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період та початок опалювального сезону 2011/12 року. Було зазначено, що за станом на 29.09.11 підготовлено 8234 житлових будинків (98%), 918 котелень (97%), водопровідних насосних станцій - 103 (99%), каналізаційних насосних станцій - 114 (99%), інженерних мереж 487 км (95%), міськелектротранспорту - 35 одиниць (96%), об’єктів соціальної сфери-1532 (99%).

З метою забезпечення якісної підготовки об’єктів господарського комплексу та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2011/12 року, своєчасного початку опалювального сезону колегія обласної державної адміністрації вирішила головам райдержадміністрацій та міським головам визначити відповідальну особу для здійснення контролю за проходженням опалювального сезону 2011/12 року на території

району (міста), утворити спеціалізовані ремонтні бригади, телефонні „гарячі лінії” з цілодобовим режимом роботи на підприємствах.; до 10.10.11 забезпечити оснащення підприємств теплоенергетики засобами обліку відпуску теплової енергії.

Про хід виконання розпоряджень голови облдержадміністрації з питань будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг державного значення і доріг комунальної власності доповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Василь Сухораба. Він зазначив, що завершено реконструкцію автомобільної дороги Київ-Чоп на ділянці від кордону із Рівненською областю до м. Житомира загальною вартістю 160 млн. євро, у тому числі введено в експлуатацію дорожні розв’язки в селах Глибочиця та Іванівка Житомирського району, реконструйовано східний та західний в’їзди до м. Житомира.

Продовжується реконструкція автомобільної дороги Київ-Ковель, на яку освоєно 136,8 млн. грн.

Виконано ремонтно-будівельних робіт на державних дорогах області (крім дороги Київ-Чоп) на 206,3 млн. грн. Завершено в основному ямковий ремонт.

Приведено в належний стан більшість комунальних доріг та вулиць міст, сіл та селищ на суму понад 30 млн. грн. державної субвенції.

Разом з тим не проводиться капітальний ремонт певних доріг державного значення, повільно проводиться робота з ліквідації аварійно-небезпечних ділянок (із 14 ліквідовано лише 2).

Колегія вирішила службі автомобільних доріг області, ДП „Житомирський облавтодор”, райдержадміністраціям та міськвиконкомам забезпечити до 1 грудня 2011 року виконання в повному обсязі планів проведення робіт з капітального та поточного ремонтів і експлуатаційного утримання доріг загального користування та доріг комунальної власності; до 1 грудня 2011 року в повному обсязі освоїти кошти державної субвенції на ремонт комунальних доріг.

житомир ньюс
Погода, Новости, загрузка...