Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 19:15
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 июня 2016, 12:33

Спалах гострої кишкової інфекції зафіксовано після святкування весілля в кафе на Житомирщині

Станом на 9 годину 14 червня було госпіталізовано 11 осіб, які брали участь у застіллі на весіллі в кафе «Рандеву», повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України. Станом на 15 червня зареєстровано вже 13 хворих.

Двох жителів смт Ружин з діагнозом «Гостра кишкова інфекція» було госпіталізовано в інфекційне відділення Ружинської центральної районної лікарні 12 червня. Ще 5 осіб потрапили до лікарня вже наступного дня. Приводом для госпіталізації була висока температура тіла до 39 С, виражена інтоксикація, блювання, діарея, болі у животі. Перебіг захворювання у 11 госпіталізованих середньої важкості, та у двох - легкий. Потерпілі мешканці смт Ружин, села Прибережне та міста Бердичів Житомирської області.

При зборі епідеміологічного анамнезу встановлено, що всього на весіллі було близько 80 осіб. Усі хворі вказують на різноманітні страви, які вживали. Усі страви готувались у кафе «Рандеву». Серед спільних страв, які куштували усі опитані: гриби фаршировані, риба фарширована (короп), шинка, салати з майонезом.

Розслідування даного спалаху проводить група фахівців Андрушівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» у співпраці з управлінням Держпродспоживслужби в Ружинському районі.

Батьки наречених відмовляються від співпраці з службою та відмовляються надати перелік запрошених гостей, меню. Проведено подвірні обходи з епідрозслідуванням у 9 вогнищах. Контактні особи відмовляються від лабораторного обстеження, аргументуючи це задовільним самопочуттям.

Ймовірною причиною спалаху могли стати грубі порушення санітарних правил встановлені у кафе «Рандеву» на момент обстеження. Відсутня супровідна документація на усі харчові продукти, відсутнє холодильне обладнання, антисанітарний стан на харчоблоці, відсутні особисті медичні книжки у персоналу, не створені умови для миття столового та кухонного посуду, відсутні дезінфікуючі засоби.

У кафе «Рандеву» відібрано 30 гігієнічних змивів, проба питної води, обстежено 3 працівників. Зразки харчових продуктів, що вживалися під час застілля відсутні. Функціонування даного закладу призупинено.
Погода, Новости, загрузка...