Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 17:31
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

1 августа 2016, 14:29

В Житомирській обласній прокуратурі розглянули резонансні питання

28 липня, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський взяв участь у нараді керівників правоохоронних органів, органів влади і контролю Житомирської області, на якій обговорюється стан протидії правопорушенням і відшкодування збитків у сфері господарської діяльності з випалювання деревного вугілля, видобування бурштину, піску та використання лісових ресурсів.

Сергій Машковський зазначив, що проблеми незаконного видобутку бурштину та піску, вирубки лісів мають бути на постійному контролі правоохоронних органів, екологічної інспекції та інших контролюючих органів: «Це наша спільна відповідальність. Діяти потрібно разом, чітко виконувати свої обов’язки. Саме від правоохоронців суспільство очікує ефективну, злагоджену роботу по боротьбі з такими негативними явищами в області ”, – наголосив керівник області.

Щодо незаконного видобутку бурштину голова ОДА зазначив, що за цей час вдалося зупинити масовий промисловий видобуток «сонячного каменю» в північних районах: «Нам вдалося зупинити масовість копання бурштину та не дали змоги розростися цьому ганебному явищу на Житомирщині. Але повністю ліквідувати нелегальних копачів нам вдасться лише при повній легалізації на законодавчому рівні. Це проблема номер один, тому робота правоохоронців та лісівників щодо виявлення копачів має бути систематичною та злагодженою».

Директор Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства „Житомироблагроліс” Ігор Рибинський доповів, що з початку року державною лісовою охороною виявлено 85 випадків незаконних рубок. Для розслідування та притягнення порушників до відповідальності згідно з діючим законодавством у правоохоронні органи направлено 29 справ, відкрито 12 кримінальних проваджень.

Найбільш резонансні випадки виявлені у Новоград-Волинському, Коростенському, Лугинському та Житомирському районах.

Окремо керівник області звернув увагу на проблемі самовільного користування надрами – видобуванні піску та ґрунтової суміші без спеціальних дозволів на користування надрами, що вимагає ефективної реакції правоохоронних органів.

Всі учасники наради внесли свої пропозиції з приводу налагодження належної взаємодії та схвалили перелік подальших заходів щодо забезпечення законності в області.
Погода, Новости, загрузка...