Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 21:53
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

2 августа 2016, 10:11

У Житомирі затримали злодіїв-"домушників"

Двоє житомирян і 27-річний іноземець промишляли в обласному центрі крадіжками з квартир містян. Оперативники карного розшуку затримали спочатку двох із них, а потім і третього «домушника» після вчинення ними чергових злочинів.

28 липня до поліції звернулася житомирянка, повідомивши про обкрадання своєї квартири. Заявниця пожалілася, що хтось потрапив до її помешкання, підібравши ключ до вхідних дверей. Після візиту злодіїв з оселі зникли ювелірні вироби із золота, гроші та наручні годинники. Сума збитку склала понад 25 тисяч гривень.

Працівники слідчо-оперативної групи, які оглянули обікрадену квартиру, вилучили слідову інформацію. Проаналізувавши її, розшуківці відмітили схожість «почерку» злодіїв, яких обґрунтовано підозрювали у причетності до ще кількох подібних крадіжок. Того ж дня їх було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

– Це раніше судимий за майнові злочини 27-річний громадянин іншої держави та житель обласного центру, який також мав проблеми із законом, - розповів начальник управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Віктор Бугира. – Іноземець з півроку тому звільнився з місць позбавлення волі. Чоловік орендував квартиру у Житомирі і, ніде не працюючи, сплачував кілька тисяч гривень на місяць за житло.

Під час затримання в іноземця і його напарника були вилучені викрадені з квартири заявниці речі. Правоохоронці мають обґрунтовані підстави підозрювати чоловіків у вчиненні ще низки квартирних крадіжок.

Ще один «домушник» потрапив у руки поліцейських-оперативників уже наступного дня, 29 липня. Його затримали в одному з торгівельних центрів Житомира з повним набором крадених речей, про зникнення яких зі свого помешкання до поліції повідомила житомирянка кілька годин тому.
– 41-річний раніше судимий житомирянин разом з іншими цінностями викрав з квартири заявниці книжки комунальних розрахунків, в яких знаходилися гроші на їх оплату. Під час огляду усе це було виявлено при ньому. Чоловіка перевіряють на причетність до інших подібних злочинів, зареєстрованих в обласному центрі, - розповів Віктор Бугира.

Відповідно до чинного законодавства, усім трьом затриманим «домушникам» за вчинення крадіжок, пов’язаних з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185) ККУ може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.
Погода, Новости, загрузка...