Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 16:24
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

11 августа 2016, 10:29

У Житомирі на центральних вулицях замінять освітлення на енергозберігаюче

«У нас відбулося здорожчання електроенергії, нам змінили коефіцієнти. Ми змушені зараз максимально застосовувати енергозберігаючі технології. Ми намагаємося зробити все максимально ефективно, щоб наше місто було якісно освітлено з мінімальними затратами на електроенергію», - наголосив Олександр Фещенко.
У Житомирі на центральних вулицях замінять освітлення на енергозберігаюче
У Житомирі тривають роботи із освітлення вулиць та заміни ламп розжарювання на світлодіодні. Про це під час брифінгу розповів заступник міського голови Олександр Фещенко.

Загалом роботи розділені на 3 напрямки:

І. Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиць, що прилягають до центральних. На це з міського бюджету виділено 3 млн. 322 тис. грн. Всього у переліку 17 об’єктів. Підрядником є КП «Міськсвітло». На сьогоднішній день роботи виконано вже 7 об’єктам: проїзд Івана Богуна, провулок Яна Охотського, провулок 3-й Короленка, провулок Рівний, провулок Студентський, провулок 2-й Вільський, вулиця Верхня.

Вулиці Богунська, Коростишівська (від Київської до Саєнка) та провулок Шкільний – на завершальному етапі роботи. Також капремонт мереж зовнішнього освітлення буде виконано по вулицям Лесі Українки (від Покровської до Перемоги), Київське шосе (правий бік), Жуйка (лівий бік), Авіаторів, провулок Спортивний, проїзд 1-й та 2-й Польового майдану.

ІІ. Освітлення другорядних вулиць і провулків. Роботи включають заміну ламп розжарювання на сучасні світлодіодні, заміну кабельної продукції, встановлення та заміну опор. У переліку 25 об’єктів. Роботи розпочинаються по мірі проходження експертизи. КП «Міськсвітло» вже отримало аванс на виконання робіт по 3-м об’єктам, які пройшли експертизу та розпочало роботи минулого тижня. Передбачена сума коштів міського бюджету - 15 млн 380 тис. грн.

ІІІ. Заміна освітлення на енергозберігаюче на центральних вулицях міста. Відбуватиметься в рамках програми співфінансування із Мінрегіоном 90х10 (13,5 млн грн – Мінрегіон, 1,5 млн грн – місто). Роботи розпочнуться з вересня. Загалом у переліку 11 об’єктів: вулиці Покровська, Велика Бердичівська, Перемоги, Київська, Михайла Грушевського, Сергія Параджанова, Небесної Сотні, проспект Незалежності, Вітрука, Чуднівська, Проспект Миру.

Міська влада ставить перед собою завдання на 100% забезпечити вулиці міста світлодіодним освітленням протягом двох-трьох років. Це дасть можливість досягти значної економії споживання електроенергії і, відповідно, витрат з міського бюджету на оплату цих послуг.
За матеріалами: http://expreszt.com.ua/
Погода, Новости, загрузка...