Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 05:30
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 октября 2011, 10:15

Опалювальний сезон на Житомирщині розпочнеться вчасно

Одним з головних питань порядку денного було питання про підготовку обласних служб,
4 жовтня 2011 року в облдержадміністрації відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко. В засіданні взяли участь начальники управлінь облдержадміністрації, заступники міських голів з питань діяльності виконавчих органів ради, керівники установ і відомств.

Одним з головних питань порядку денного було питання про підготовку обласних служб, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2011/2012 року.

Як зазначив Микола Олещенко, підготовка до зими була розпочата в області одразу після закінчення опалювального сезону. На сьогодні 99,2% об’єктів підготовлено до роботи. Станом на 1.09.2011 на підготовку до опалювального сезону використано 361 млн. грн.

У першу чергу планується подати тепло у заклади освіти, медицини, затим планово перейти до опалення житлового фонду. Всі котельні до роботи підготовлені. Проблемним поки що є укладення угод на отримання газу, оскільки існує заборгованість. Жителі області заборгували за комунальні послуги близько 80 млн. грн. Микола Олещенко заявив, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно, але потрібно сплатити борги за послуги і, звичайно, берегти тепло, ущільнивши вікна, двері у під’їзді тощо.

Інформуючи присутніх про стан поводження з побутовими та промисловими відходами в області, начальник головного управління житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації Володимир Збаражський зазначив, що жоден з існуючих в області 430 полігонів не відповідає санітарно-гігієнічним нормам. Позитивний досвід поводження з відходами, роздільне сміттєзбирання запроваджено у м. Коростені, у м. Бердичеві підготовлено проект побудови сміттєпереробного заводу. У Житомирі гостро стоїть питання введення роздільного збирання сміття, запропоновано додатково влаштувати сміттєсортувальну лінію на полігоні відходів. На часі питання визначення нового майданчика для створення полігону для побутових відходів.

З питанням про підготовку населених пунктів та об’єктів області до функціонування під час осінньо-зимового пожеженебезпечного періоду 2011/2012 року виступив начальник управління Держтехногенбезпеки у Житомирській області Ігор Стельмашов. Він зазначив, що за 9 місяців поточного року в області сталося 1622 пожежі, під час яких загинула 81 людина. Члени комісії затвердили підготовлений управлінням план організаційних заходів по упередженню пожеж, інших небезпечних ситуацій.

Учасники засідання також розглянули питання про вжиття заходів протипожежного захисту на об’єктах культури, охорони здоров’я, освіти в установах соціальної сфери, прослухали інформацію про діяльність аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління МНС України в Житомирській області.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків хз громадськістю облдержадміністрації

Шановний гість! Ви увійшли на сайт ЗАМКОВА.info як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм логіном і паролем.

ЗAMKOВА ГОРА
Погода, Новости, загрузка...