Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 09:41
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 октября 2016, 15:01

У 2016 року сплачено майже 12 млн.грн. земельного податку

У Житомирській об’єднаній державній податковій інспекції відбувся брифінг за участю начальника відділу адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб, податків з громадян - Лідії Лайпольт. Тема заходу «Порядок сплати земельного податку громадянами ».

За словами Лідії Лайпольт, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками земельного податку є, зокрема, власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування - земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Учасник брифінгу проінформувала присутніх, на порядку сплати громадянами земельного податку, термінах сплати, пільгах, не оминула і питання відповідальності за несвоєчасну сплату податку. Законодавством для фізичних осіб передбачено низку пільг щодо сплати земельного податку. Зокрема, відповідно до ст.281 Податкового кодексу України від сплати земельного податку звільняються: інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи. Для зазначених осіб надаються пільги на одну земельну ділянку кожного виду в межах норм, установлених Земельним кодексом. Земельний податок фізичні особи сплачують протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.

За словами Лідії Лайпольт, якщо податкове повідомлення - рішення громадянин не отримав, то має право звернутися до податкової інспекції за місцем розташування земельної ділянки.

У 2016 року сплачено майже 12 млн.грн. земельного податку, що на 4 млн.грн. більше ніж у 2015 році. Таку суму надходжень до бюджету забезпечили власникі земельних ділянок, земельних часток та землекористувачі міста Житомира та Житомирського району.
Погода, Новости, загрузка...