Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 15:25
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

30 ноября 2016, 16:32

Житомирська митниця ДФС: щодо обґрунтування функціонування місць митного оформлення

Нещодавно, під час засідання Громадської ради створеної при ГУ ДФС у Житомирській області членами ради порушувалось питання оптимізації (мінімізації) місць митного оформлення товарів на території Житомирської області.

Зокрема, відбулася дискусія про місця митного оформлення та стала доказом взаємного інтересу, підтримки якісного та конструктивного діалогу між представниками бізнесу, громадських організацій і Житомирської митниці ДФС.

Звертаючись до членів Голова Громадської ради Годовська Т.Б. відмітила , що на сьогоднішній день перед Житомирською митницею стоїть надважливе завдання – завершення бюджетного року та виконання доручень по наповненню Державного бюджету.

А тому, актуальними залишаються - підтримка сприятливого клімату для бізнесу в регіоні, забезпечення розвитку зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва, інноваційного розвитку, збереження робочих місць найфаховішими спеціалістам в митній сфері. А в нинішніх умовах це означає - забезпечити подальше функціонування місць митного оформлення.

Протягом вересня-жовтня 2016 року члени Громадської ради разом з керівництвом Житомирської митниці ДФС відвідали митні пости, відділи митного оформлення, склади тимчасового зберігання товарів. Прийшли до висновку про необхідність їх існування.

На зустрічі був присутній представник суб’єкта господарювання, який надав обґрунтовані пропозиції щодо необхідності подальшого функціонування місць митного оформлення на прикладі прямих взаємовідносин зі складами тимчасового зберігання.

Житомирською митницею ДФС надані обґрунтування функціонування місць прибуття автотранспорту (складів) і розташування пунктів митного оформлення товарів з урахуванням звернень від суб’єктів господарювання щодо мінімізації місць митного оформлення. При прийняті рішення про їх мінімізацію постає питання: які негативні наслідки можуть бути?

Особливості нашого регіону

- В зоні діяльності підрозділів митниці, де активно працюють підприємства легкої промисловості, на місцях прибуття проводиться митне оформлення сировини та комплектуючих для підприємств, що мають власні виробничі потужності. В першу чергу це стосується підприємств з використанням іноземної давальницької сировини, які вже занепокоєні, так як місця доставки та склади мають належну інфраструктуру для проведення контролю вантажів. Контроль за використанням давальницької сировини для переробки податковими органами проводиться безпосередньо на виробництві, що потребує систематичного прибуття на підприємство, як наслідок нераціональне витрачання робочого часу працівників митниці.

- Функціонування місця доставки полягає в обслуговуванні державних підприємств: фабрики банкнотного паперу банкнотно-монетного двору Національного банку України та Державної акціонерної холдингової компанії "АРТЕМ" УКРОБОРОНПРОМУ. Перенесення місця митного оформлення у інше місце призведе до збільшення витрат державних підприємств під час забезпечення присутності посадових осіб митниці для контролю специфічних та небезпечних вантажів. Так, наприклад прибуття вантажів ДАХК «АРТЕМ» у м.Київ - є неможливим з питань забезпечення безпеки при переміщенні вибухонебезпечних вантажів. У місці прибуття автотранспорту підрозділ митниці здійснює значну кількість оформлень, що переміщуються залізничним транспортом. При цьому, частка вагонів становить 76 % від загальної кількості оформлених транспортних засобів - митний пост «Коростень». У місцях прибуття проводиться митне оформлення вантажів виробників, що є унікальними для України, а саме: виробництво вагонних пар для рухомого складу «АМСТЕД-РЕЙЛ». А також, виробництво електроізолюючого картону фабрикою «Вайдман», що поставляється до європейських виробників електротрансформаторів. В найближчі перспективі планується організація виробництва та ремонту рухомого складу залізничних вагонів та їх комплектуючих з використанням іноземних складових та матеріалів.

- Незначна відстань українсько-білоруського кордону, яка надає можливість мінімізувати фінансові витрати суб’єктів регіону -експортерів. Реконструкція діючих та відкриття нових гірничо-збагачувальних комбінатів по видобутку та експорту копалин, (кварцитів), створення переробного підприємства по видобутку та обробці бурштину (із залученням іноземного капіталу) наявність місця прибуття та місця митного оформлення є сприятливим фактором для забезпечення розвитку регіону, тому, перенесення місця прибуття та місця митного оформлення негативно вплине на розвиток вказаних галузей промисловості у регіоні.

- Обслуговуванні значної кількості імпортованих товарів для сільгосппідприємств регіону, експорт лісопереробної, видобувної, каменеобробної, органічної промисловості. Враховуючи структуру експортних вантажів та посилений контроль за вивезенням лісопродукції, у тому числі виконання згенерованих АСАУР формальностей по огляду, перенесення місця митного оформлення та залучення працівників митних органів з інших регіонів значно збільшить час митного оформлення та призведе до суттєвого збільшення витрат часу.

- Митний пост «Житомир-центральний» забезпечує повний цикл митного оформлення товарів, що переміщуються авіаційним транспортом, у тому числі комбінованими перевезеннями автотранспортом з/до пункту пропуску. Наявність належним чином облаштованого СТЗ(В) та місця прибуття є логістично привабливим фактором для підприємств, що можуть використовувати пункт пропуску.

Житомирська митниця ДФС постійно працює у напрямі створення сприятливих умов для бюджетоутворюючих підприємств та завжди йде на зустріч тим, хто прагне та відіграє важливу соціальну та економічну роль в регіоні.

Вважаємо, співпраця та системні зміни, використання сервісів пріоритетним напрямом нашого сьогодення.

Сподіваємося на підтримку та розуміння.
Погода, Новости, загрузка...