Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 19:04
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

21 апреля 2017, 11:35

У Житомирі обговорюють можливості ширшого залучення на ринок праці вразливих груп населення і жінок

Вчора у Житомирі відбувається всеукраїнський семінар за програмою розвитку ООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні». В рамках цієї програми в семи містах країни проходитиме апробацію новий проект «Залучення на ринок праці вразливих груп населення і жінок». Адже такі пошукачі роботи, як люди передпенсійного віку, люди з інвалідністю, учасники АТО, внутрішньо переміщені особи, матері з дітьми та ін. мають значно нижчі шанси бути продуктивно зайнятими. Проект націлений на те, аби визначити головні проблеми, з якими стикаються ці категорії людей під час пошуку роботи, та бар’єри на їх шляху до отримання бажаної роботи й успішної самореалізації на ринку праці з тим, щоб віднайти ефективні моделі їх зайнятості у майбутньому.

У семінарі беруть участь спеціалісти регіонального бюро ПРООН для країн Європи та СНД Весна Дзутеска-Бішева і Ясміна Папа, координатор проектів з питань реформ в соціальному секторі ПРООН в Україні Олена Іванова, заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук, начальник управління організації надання соціальних послуг Державної служби зайнятості Любов Бершадська, директор обласного центру зайнятості Галина Корінна, директор обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, керівні фахівці обласного і міського управлінь праці і соціального захисту населення, центрів соціальних служб для молоді, представники пілотних центрів зайнятості.

Представники ПРООН в Україні висловлюються про необхідність реформування системи соціальних послуг, презентують дієві європейські моделі соціального супроводу неконкурентних на ринку праці категорій населення. Однією з основних особливостей європейської соціальної моделі є перехід від «пасивної» до «активної» соціальної політики, тобто основна увага зосереджується на підтримці здатності клієнтів до працевлаштування, повернення на ринок праці та меншій залежності від соціальних виплат.

У другій половині дня до семінару підключаться самі пошукачі роботи – представники осіб з інвалідністю, жінки після декретної відпустки, люди передпенсійного віку, молодь, яка шукає перше місце роботи та ін. Вони спільно з представниками ПРООН та фахівцями центрів зайнятості працюватимуть у групах і шукатимуть механізми ефективної взаємодії та покращення послуг зі сприяння працевлаштуванню. Ціль семінару, як визначили організатори, - спроектувати послуги сприяння зайнятості та дотичні соціальні послуги для вразливих на ринку праці груп населення та жінок із застосуванням підходів «дизайн, орієнтований на клієнта» та «кейс-менеджмент».
Погода, Новости, загрузка...