Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 18 квітня 22:53
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 апреля 2017, 08:03

У Житомирі Геннадій Зубко разом з Послом Японії в Україні Шігекі Сумі висадили сакури

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Генадій Зубко подарував Житомиру сакури, які сьогодні разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Шігекі Сумі висадили уздовж вулиці Михайлівської. Із нагоди «Року Японії в Україні» 2,5 тисячі сакур висадять у 20 українських містах. Житомир не увійшов у перелік цих міст, тому Геннадій Зубко вирішив особисто подарувати місту прекрасні дерева. «11 сакур, висаджених у рідному Житомирі напередодні Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля є символом дружби наших і співпраці наших народів, а також знаком подяки Японії, яка вже багато років надає допомогу місту й області у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, насамперед у сфері охорони здоров’я», — зазначив Геннадій Зубко.

На думку Геннадія Зубка, цвітіння сакури в Україні є символічним, оскільки у ньому проглядається велич японської культури і міць японського народу. «Коріння сакури знайшло поживу в українських чорноземах. Воно швидко зміцнюється і дерево дарує українцям рясний японський цвіт. Так само українсько-японське співробітництво іде вгору, маючи ціннісну підтримку в українському суспільстві», — наголосив Геннадій Зубко.

Крім того, Геннадій Зубко повідомив, що між регіоном та Японією зміцнюються й економічні стосунки. «Маємо у 2016 році зовнішньоторговельний оборот області з Японією 1,2 млн дол США. Експортні поставки до країни склали 439 тис дол США, що майже на 50% більше ніж у 2015 році», — додав Геннадій Зубко.
Погода, Новости, загрузка...