Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Вівторок, 23 квітня 13:40
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 мая 2017, 15:57

Люди повірили у програму «Доступні ліки»

З квітня 2017 року в Україні діє Урядова програма «Доступні ліки», що дає змогу громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма поширюється на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.
Для цього потрібно звернутись до сімейного лікаря, який випише відповідний рецепт із зазначенням діючої речовини, звернутися до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Щодня до програми долучається все більше аптек та невпинно зростає кількість пацієнтів, які отримують ліки, що дійсно стали більш доступними.
За словами фармацевта аптечного пункту № 5 фірми «Санітас» м. Житомира, що розташований у приміщенні поліклініки № 1 центральної міської лікарні № 1 м. Житомира Тетяни Забродської, започаткована Урядом програма «Доступні ліки» цілком відповідає своїй назві і меті.

«Ми у повному обсязі почати працювати за цією програмою з 19 квітня. І з того часу працюємо безперебійно, на повну потужність. Необхідними препаратами забезпечені повністю, через день ми отримуємо нові партії ліків. За день наш аптечний пункт у середньому обслуговує до 200 осіб за програмою «Доступні ліки». Люди вже розібралися з програмою і задоволені нею. Хоча спочатку були нарікання на те, що за окремі препарати доводиться доплачувати певні кошти, адже не всі ліки є безкоштовними. З мого досвіду, найбільша сума доплат становила 72 гривні на препарат «діабетон» для хворих на цукровий діабет. Повна вартість цього препарату - 115 грн 55 коп. Втім, в переважній більшості суми доплат на ліки мізерні. Добре, що у лікарів є повна інформація про вартість ліків, суму, яку відшкодовує за пацієнта держава і ту частку, яку він має доплатити. Вже пацієнти порозумілися, стали більш обізнаними з цією програмою, люди дуже активно отримують ліки і задоволені йдуть лікуватися. Ми бачимо, що люди повірили в програму «Доступні ліки», - зазначила фармацевт.

Приємно здивована дією програми й житомирянка Ганна Григорівна, яка у цьому ж аптечному пункті отримала за програмою ліки, доплативши лише 91 копійку. «Мені 59 років, більше десяти років хворію на гіпертонію. Щомісяця на лікування витрачала до 300 гривень, а щойно отримала два препарати й доплатила копійки. Про цю програму багато чула, але не сподівалася, що вона вже діє. Сьогодні просто прийшла на прийом до свого лікаря, а вона мені все докладно розповіла, пояснила та виписала рецепт. Тож я спустилася на перший поверх та вже отримала ліки. Дуже зручно, що аптека розташована одразу у поліклініці і не потрібно кудись йти. Дякую усім, хто започаткував таку програму», - поділилася вона своїми враженнями.
Довідково.

Станом на 11 травня 300 аптечних закладів області виявили бажання і беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки». Кількість пацієнтів, які отримали рецепти – 29 тис 145. Всього виписано 55 тис. 371 рецепт, а 31 тис. 456 жителів області (52,8%) вже отримали ліки за програмою «Доступні ліки».
Погода, Новости, загрузка...