Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:13
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

26 мая 2017, 14:10

У Житомирському базовому фармацевтичному коледжі відбувся конкурс професійної майстерності

25 травня 2017 року у Житомирському базовому фармацевтичному коледжі відбулася славна багаторічна традиційна подія у фармацевтичній освіті - ХVІІ Всеукраїнський конкурс професійної майстерності серед студентів вищих медичних, фармацевтичних коледжів, училищ України зі спеціальності «Фармація».
Конкурс традиційно проводиться з ініціативи Міністерства охорони здоров’я України, державної установи “Центральний методичний кабінет підготовки молодших спеціалістів МОЗ України» з метою підвищення престижу професії фармацевта в Україні та підвищення професійного рівня підготовки студентів вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. Участь у цьогорічному конкурсі взяли кращі студенти - фармацевти з 18 навчальних закладів різних регіонів України.
Директор коледжу Євгеній Хомік привітав учасників і зазначив, що атмосфера змагання дає прекрасну можливість для демонстрації творчого потенціалу, професіоналізму учасників. Для проведення конкурсу у коледжі створені всі умови, сучасна матеріально-технічна база дозволяє у повній мірі продемонструвати учасникам практичні навички з професійних дисциплін, а викладачі – члени журі з інших навчальних закладів України зможуть почерпнути для себе цікаві ідеї, перейняти представлений досвід. Особливо ми гордимося тим, - зазначив Євгеній Володимирович, - що з 17 конкурсів, 10 разів переможцями конкурсу ставали студенти Житомирського базового фармацевтичного коледжу.
Голова журі – завідувач кафедри фармацевтичної хімії Національного фармацевтичного університету, професор Вікторія Георгіянц у вітальній промові під час урочистого відкриття конкурсу підкреслила значущість події, адже учасники конкурсу – це кращі студенти, представники своїх навчальних закладів і навіть цілого регіону, який вони представляють. Цей конкурс – це частина професійної життєвої історії кожного окремого конкурсанта.
Урочиста частина відкриття конкурсу запам’яталася присутнім гарною святковою атмосферою, Гімном студентства у виконанні кращих юнаків-студентів коледжу та чарівним виконанням гуртом студенток коледжу пісні про Житомир.
А далі розпочалася найважливіша частина – тестування та виконання практичних завдань з професійних дисциплін: технології ліків, фармакології, фармакогнозії, організації та економіки фармації. Задля досягнення найбільшої об’єктивності й неупередженості оцінювання до складу журі ввійшли представники всіх навчальних закладів-учасників конкурсу. Виконання завдань вимагало від учасників не тільки знань і вмінь, а й цілеспрямованості, терпіння, витримки, адже бути першим серед кращих не так уже й просто. Голова та члени журі створили для учасників та гостей гарну атмосферу, забезпечивши прозорість проведення всіх етапів конкурсу.
Трохи стомлені, але радісні і конкурсанти, і члени журі з інтригою про ім’я переможця завітали до ошатної актової зали коледжу на церемонію нагородження.
Директор ДУ «Центральний методичний кабінет підготовки молодших спеціалістів МОЗ України», кандидат наук з державного управління Тетяна Чернишенко привітала усіх із знаковою подією, відзначила високий рівень організації конкурсу. Уже не вперше базою для проведення конкурсу професійної майстерності зі спеціальності «Фармація» стає Житомирський базовий фармацевтичний коледж, який є для усіх навчальних закладів І-ІІ р.а. України, що готують фахівців-фармацевтів, базовим навчальним закладом з питань науково-методичної роботи. Цей статус підтверджується щороку значними досягненнями викладачів та студентів коледжу, науково-методичними напрацюваннями, такими як видання навчальної літератури для студентів-фармацевтів України, розробка освітніх стандартів, програм тощо. Тетяна Іванівна побажала конкурсантам успіхів і гарної професійної долі.
Під час виконання завдань конкурсу учасники виступили на досить високому рівні, продемонстрували високий рівень підготовки, ґрунтовні фахові знання й гарні практичні навички, - прокоментувала хід змагань голова журі – проф. В.А Георгіянц. Напружений інтелектуальний марафон завершився такими результатами:
ІІІ місце – Жадько Юлія, студентка коледжу Національного фармацевтичного університету;
ІІ місце – Зайченко Ольга, студентка Рівненського державного базового медичного коледжу;
І місце – Калінська Анастасія, студентка Житомирського базового фармацевтичного коледжу.
Переможців привітали Алла Супряга, голова Житомирської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я та директор ТОВ «Первоцвіт-фарм» Микола Поліщук.
Професійний конкурс став справжнім святом фармації, саме конкурсанти з різних куточків України в майбутньому стануть елітою фармацевтичної галузі, її кращими фахівцями.
Погода, Новости, загрузка...