Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 04:34
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

9 июня 2017, 11:39

У Житомирі пильні громадяни допомогли поліції затримати крадіїв кабелів зв’язку на місці злочину

Двох молодиків, які демонтували та викрали з горища житомирської багатоповерхівки кабелі інтернет-мережі та телефонного зв’язку, було затримано серед білого дня 8 червня. Нині поліцейські перевіряють їх на причетність до інших аналогічних злочинів в обласному центрі та нагадують житомирянам про необхідність вжиття заходів щодо попередження подібних випадків.
– Демонтаж і викрадення кабелів зв’язку з горищ багатоповерхівок набули популярності у шукачів дармової наживи з низки причин, - коментує загальну ситуацію начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – У першу чергу, це відсутність надійних засобів захисту об’єктів, де розміщені такі кабелі, а значить і порівняно легкий доступ до них сторонніх осіб, які в подальшому обпалюють викрадене і таким чином добувають дріт кольорового металу. Утім, поліцейські відповідно реагують на усі повідомлення про викрадення кабелів і вживають заходів, аби такі злочини не лишалися безкарними.
8 червня дуету ймовірних зловмисників не поталанило. Сигналізація на горищі багатоквартирного будинку, куди вони пробралися, і пильність місцевих мешканців щодо чужинців у під’їзді спрацювали проти них.
На місце події оперативно прибули працівники поліції та зв’язківці. Жителі багатоповерхівки не дозволили чоловікам зникнути, чим допомогли поліцейським у затриманні.
Під час огляду на горищі виявилися по-варварськи обрізані і викрадені загалом 35 м кабелів зв’язку. Сума збитку склала близько 2 тисяч гривень.
– Обох підозрюваних, раніше судимих житомирян віком 31-го та 32-х років, було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. У рамках розпочатого за ч.2 ст. 185 (Крадіжка) ККУ досудового розслідування чоловіки перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів у м. Житомирі, - повідомив Михайло Сорока.
Слід зазначити, що від протиправних дій затриманих постраждали й мешканці будинку, залишившись без телефонного зв’язку та інтернет-мережі. За словами представників місцевої філії ПАТ «Укртелеком», відновлення кабелів – справа затратна і, як правило, займає період до 5 днів, за які користувачі так чи інакше мають сплачувати абонентську плату.
Відтак правоохоронці наполегливо радять жителям багатоквартирних будинків і самим долучитися до попереджувальних заходів. Серед таких – встановлення камер відеоспостереження у під’їздах або обладнання їх дверей кодовими замками, а також пильність місцевих мешканців і своєчасне інформування поліції про появу підозрілих чужинців.
Погода, Новости, загрузка...