Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:57
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

12 июня 2017, 08:34

На Житомирщині поліція попередила видобуток бурштину копачами-нелегалами

Упродовж 9 червня в Олевському районі працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з поліцейськими ГУНП виявили три групи старателів, які як раз готувалися до організації нелегальних копалень. Затримано шестеро копачів, вилучено 3 мотопомпи, 6 пожежних рукавів та інше.

У ході відпрацювання північних районів Житомирщини спільними рейдовими групами правоохоронців неподалік с. Рудні Перганської було припинено спроби нелегального видобутку сонячного каменю.

Близько півдня у лісовому масиві поліцейські-рейдувальники помітили чоловіків, які щойно вивантажили з автомобіля УАЗ характерне приладдя. Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули за викликом, з’ясували, що затриманими є 36-ти та 31-річні жителі Олевщини, які взялися за організацію незаконної лісової копальні.

З місця події вилучено автомобіль, мотопомпу, 2 пожежних рукави, металеві тички та інше старательське приладдя. Чоловіків для подальшого з’ясування обставин доставили до місцевого відділення поліції.

Ще дві групи бурштиношукачів на тому ж місці застали поліцейські кількома годинами пізніше, як раз у той час, коли потенційні копачі налаштовувалися на незаконний промисел.

З мотопомпою, пожежними рукавами та іншим були затримані двоє місцевих жителів віком 49-ти та 25-ти років, а також зі своїм старательським приладдям – 30-річний житель Рівненщини та 22-річний олевчанин.

За вказаними фактами замаху на порушення правил охорони або використання надр (ст.15 ч.2 ст.240 ККУ) нині відкриті кримінальні провадження.
Водночас у північних районах регіону поліцейські продовжують профілактичні відпрацювання щодо попередження та припинення виявлених фактів незаконного видобутку бурштину.
Погода, Новости, загрузка...