Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 19:36
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 июля 2017, 09:26

ЖНАЕУ лідирує серед місцевих ВНЗ за кількістю поданих заяв від абітурієнтів

Уже 26 липня завершується прийом документів від абітурієнтів, які виявили бажання вступити на перший курс українських ВНЗ.

За словами ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олега Скидана, станом на 22 липня до ЖНАЕУ було подано більше 6 тисяч заяв від цьогорічних вступників.

За попередніми даними, агроуніверситет за цим показником лідирує серед житомирських вищих навчальних закладів. Разом з тим, вартість навчання у ЖНАЕУ також залишається однією з найнижчих, а перелік спеціальностей щорічно збільшується та оновлюється відповідно до актуальних потреб ринку праці. Приміром, у 2017 році з’явилися абсолютно нові. Це - «Комп’ютерні науки», «Міжнародні економічні відносини» та «Публічне управління та адміністрування».
Нагадаємо, що під час вступної кампанії абітурієнти можуть подати дев’ять заяв на місця бюджетного або регіонального замовлення не більше, ніж на 4 спеціальності. Подання заяв на конкурсні пропозиції, для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб, не обмежується. Як і минулого року, процедура вступу проводиться в електронному вигляді через сайт, де кожен абітурієнт має створити власний електронний кабінет, обрати ВНЗ, спеціальність, пріоритетність, тощо. Виняток є тільки для тих категорій, які мають спеціальні умови, вступають за квотами або мають розбіжності в написанні прізвища, ім'я та по-батькові в документах про освіту та сертифікатах ЗНО. У цих випадках абітурієнти мають змогу подати документи до приймальних комісій ВНЗ у паперовій формі. Крім цього, вже у процесі проведення вступної кампанії у Міністерстві освіти та науки України дозволили подавати документи у паперовому вигляді абітурієнтам ,у яких виникли проблеми з електронною подачею.
У Житомирському національному агроекологічному університеті в приміщенні за адресою м.Житомир, бульвар Старий, 7 розташовується Приймальна комісія та Центр сприяння подачі електронних заяв.
Тут абітурієнтам надають усі необхідні консультації, інформують про факультети, спеціальності, вартість навчання, ін. Крім цього, вступникам з сільської місцевості допомагають створити електронні кабінети і подати електронні заяви на вступ в будь-який ВНЗ країни, а від пільгових категорій абітурієнтів, а також випускників технікумів та коледжів приймають документи у паперовому вигляді.
Уся інформація для абітурієнтів про терміни вступної кампанії, перелік спеціальностей у ЖНАЕУ та перелік необхідних сертифікатів ЗНО, вартість навчання, контакти для подачі скарг, зауважень чи звернень, навігація по корпусу оприлюднена у друкованому вигляді та зручно розташована при вході та біля кабінетів.
Крім цього, на сайті Житомирського національного агроекологічного університету створений відповідний розділ «Вступнику», де також можна знайти це все в електронному вигляді.
Безпосередньо вгорі сайту є також додаткова кнопка для подачі заяви на вступ у ЖНАЕУ в електронному вигляді.
Абітурієнти можуть звернутися за телефонами: (0412) 22-75-19; +38 (063) 108-78-60; +38 (097) 753-49-43. Приймальна комісія та Центр сприяння подачі електронних заяв працюють до 17 години.
«Одне із перших запитань від абітурієнтів: “Де більше бюджетних місць?”. Але перевагою є прикладні спеціальності, які дають студенту і випускнику розуміння, що вони мають чимось займатись та обирати більше не по моді, а по можливості далі працевлаштуватись у житті і отримувати заробіток, - відзначає проректор з науково-педагогічної роботи, соціального та гуманітарного розвитку Житомирського національного агроекологічного університету Іван Мартинчук. - Раніше вважалося, що диплом - це певний статус, сьогодні вже і батьки, і майбутні студенти, розглядають вищу освіту, як елемент покращення рівня знань. У своє чергу ми намагаємося оновлювати матеріально-технічну базу, є нові комп'ютери й програмне забезпечення, створені усі умови для навчання та всебічного розвитку студентів, у ЖНАЕУ вирує наукове, культурне та спортивне життя, маємо міжнародних партнерів і можливість проходження студентами закордонної практики, тощо. Віримо, що потенціал вищої школи ЖНАЕУ та знання і навички наших випускників сприятимуть розвитку держави».
Пріоритетність Житомирського національного агроекологічного університету:
1. Єдиний на Житомирщині університет, який має статус національного, що дає право здійснювати підготовку фахівців з вищою освітою за власними освітніми програмами; формувати на своїй базі інноваційні структури різних типів (наукові та технологічні парки, бізнес-інкубатори, інноваційні малі підприємства тощо).
2. Найбільший в Україні університет екологічного профілю, що готує унікальних фахівців в сферах альтернативної енергетики, органічного сільського господарства, туризму, водних біоресурсів та аквакультури, захисту рослин, геодезії та землеустрою, які стають найбільш перспективними та витребуваними на ринку праці.
3. Проводиться підготовка кваліфікованих кадрів для більшості галузей економіки регіону (промисловість; сільське, лісове та рибне господарство; будівництво; торгівля; фінансова і страхова діяльність), органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування.
4. Щорічно зарубіжну виробничу практику і стажування проходять більше 500 студентів університету (Німеччина, Данія, Нідерланди, Швейцарія, СШАта ін.).
5. Унікальна інфраструктурна база: ботанічний сад, дослідне поле, клініка ветеринарної медицини, тваринницька ферма, пасіка; лабораторії кінології, екології лісу, геодезії та землеустрою, грунтів та мінералів; Центри відновлюваної енергетики і органічного виробництва та ін.
6. Активне та цікаве студентське життя. Широкі можливості для розвитку творчих (народний аматорський духовий оркестр, ансамбль барабанщиць; народний аматорський студентський хор; народний аматорський театральний колектив; танцювальний колектив; гурток естрадного співу) і спортивних (два спортивних зали, зал силових тренажерів, настільного тенісу, боротьби, боксу, шейпінгу) здібностей.
7. 100% поселення у гуртожитках (5 гуртожитків] та доступне харчування (4 їдальні, 5 буфетів, 2 кафе).
Погода, Новости, загрузка...