Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 19 квітня 08:17
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 июля 2017, 08:17

Романівські поліцейські затримали грабіжника 82-річної пенсіонерки

Поліцейські знайшли чоловіка, на якого вказали свідки, на горищі старої хати під купою одягу, де той заховався. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні грабежу та взято під варту. Триває досудове розслідування.
Удень 22 липня до Романівського відділення поліції надійшло повідомлення про пограбування 82–річної жительки смт Мирополя. Схвильована жінка, яка назвалася сусідкою потерпілої, розповіла, що у пенсіонерки незнайомець відібрав мобільний телефон та вказала прикмети ймовірного грабіжника.
Відтак на місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. За словами пенсіонерки, вона помітила незнайомця у будинку, коли він проходив повз кухню, де вона поралась. Чоловік кинувся до неї, ударив та став вимагати гроші. Господиня закричала про допомогу, тож злодій схопив мобільний телефон, що лежав поруч, та втік.
Крики пенсіонерки почув її сусід та кинувся навздогін незнайомцеві, який вискочив з будинку. Він намагався переконати того зупинитися та віддати чужу річ. Втім, на втікача ці слова не подіяли. Тож чоловік просто прослідкував за чужинцем, який сховався у пустуючому будинку та дочекався поліції.
- У ході огляду хати, на яку вказали свідки та очевидці, ми знайшли підозрюваного на горищі. Він заховався під купою старого одягу та вдавав, ніби давно там спить, - розповів начальник Романівського відділу поліції Руслан Мшанецький. – Втім, у подальшому вдалося встановити його причетність до пограбування, тож його доставили до відділу поліції.
За словами затриманого, 42-річного жителя м. Бердичева, він приїхав на Романівщину на відпочинок. Тут, у смт Мирополі, йому у спадок від баби залишилась хата. Саме у ній він і переховувався після скоєння пограбування.
- Затриманий вже був раніше засуджений за розбій та інші майнові злочини. Кілька місяців тому він звільнився з місць позбавлення волі, - повідомив Руслан Мшанецький. – Він розповів, що вирішив роздобути грошей, тож вирішив залізти у хату своєї далекої родички, вважаючи, що в будинку нікого немає. Всередину потрапив, пошкодивши вікно з тильної сторони будівлі, та почав ходити кімнатами, вишукуючи цінності. Тут і зустрівся з господинею.
Поліцейські вилучили з місця події низку речових доказів, у тому числі й телефон пенсіонерки.
Судом йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Відповідно до ч. 3 ст. 186 (Грабіж) чоловікові загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.
Погода, Новости, загрузка...