Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 01:10
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

14 октября 2011, 09:28

Житомирщину поступово очищають від отрутохімікатів

Микола Терещенко, в.о. начальника державної екологічної інспекції в Житомирській області к
В області триває боротьба із отрутохімікатами. Після очищення Левкова від небезпечних речовин, екологи узялися за територію села Вереси у Житомирському районі. Звідти спецслужби вивезли понад 21 тонну пестицидів. Нестерпний сморід радіусом з десятки метрів застерігає людей, що неподалік знаходяться отрутохімікати, а радіація, вочевидь, ще далі гуляє, говорять екологи.

Цього року екологи нарешті узялися вивозити небезпечні речовини подалі від людських жител. У Вересах завантажили 21 тонну хімікатів. Загалом же згідно державної цільової програми цього року для утилізації вивезли вже 44 тонни непотребу.

Микола Терещенко, в.о. начальника державної екологічної інспекції в Житомирській області каже, що в області накопичилось 596 тонн, 44 тонни ми вивозимо у цьому році. Наступного року ми подамо матеріали інвентаризації і буде визначатися, скільки буде виділено коштів на нашу область для вивозу іншого".

Та коштів для повного очищення Житомирщини від пестицидів не вистачає. Треба чекати допомоги від Міністерства екології та Житомирської облдержадміністрації – констатують екологи. Але в той же час - заспокоюють поліщуків, котрі проживають в селах: ситуація – кажуть – не катастрофічна, адже у промислових центрах та великих містах ще більше відходів, які небезпечні для здоров’я людини.

1.zt.ua
Погода, Новости, загрузка...