Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 29 березня 13:00
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

25 августа 2017, 10:01

На Житомирщині Геннадій Зубко розповів про створення Нового освітнього простору

Програма «Шкільний автобус» - це один з ланцюжків розвитку мережі опорних шкіл (насамперед на рівні громад) та розбудови у громадах Нового освітнього простору. Про це на брифінгу у Житомирі повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогодні Мінрегіон спільно з Міносвіти запроваджує в громадах новий освітній простір - це насамперед створення якісної інфраструктури, закупівлі транспорту і якісного навчального приладдя, нові підходи до дизайну і доступності шкільних приміщень для освіти наших дітей», - наголосив Геннадій Зубко.

«Для нас дуже важливо створення якісної інфраструктури навколо опорних шкіл. І в цьому напрямку ми змогли об’єднати зусилля різних джерел фінансування: ДФРР, субвенція на формування інфраструктури ОТГ, субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій, освітня субвенція, місцеві бюджети, кошти міжнародної технічної допомоги та спонсорські кошти», - розповів Зубко.

За його словами, саме якісний менеджмент і координація зусиль повинні забезпечити на місцевому рівні ефективну реалізацію державної політики у сфері освіти.

Нагадаємо, 12 нових шкільних автобусів, які отримали сьогодні громади Житомирської області були закуплені через платформу ProZorro на засадах співфінансування: "70х30" - 70% вартості – освітня субвенція з державного бюджету, 30% – за рахунок коштів місцевих бюджетів. У держбюджеті 2017-го року передбачено 200 млн грн на придбання автобусів на засадах співфінансування.
Погода, Новости, загрузка...