Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 03:17
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

7 сентября 2017, 08:05

На Житомирщині поліцейські ліквідували плантацію коноплі в обійсті селянина



4 вересня у рамках профілактичних заходів «Мак» дільничні офіцери Андрушівського відділення поліції в одному із сіл району виявили обійстя з буйними заростями конопель на городі. Загалом вилучено понад 1660 нарковмісних рослин. Розпочато досудове розслідування.

З дозволу господаря домоволодіння у с. Павелках поліцейські оглянули присадибну ділянку. Конопляні зарості виявили край городу поміж іншої городини.

66-річний господар обійстя знав про існуючу заборону посіву та вирощування нарковмісної культури у приватних домоволодіннях. Однак, за його словами, плекав рослини задля виготовлення конопляної олії.


Зібрати врожай заборонених конопель пенсіонерові «допомогли» поліцейські. Загалом було вилучено понад 1660 рослин, які нині направлені на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Як повідомив начальник Андрушівського відділення поліції Ігор Власюк, за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ.

А напередодні, 3 вересня, поліцейські Ємільчинського району виявили та спололи конопляні насадження у домоволодінні, де проживає 70-роічний пенсіонер. Як з’ясувалося, нарковмісні рослини у батьківському обійсті вирощував раніше судимий 33-річний син господаря, який сам проживає в обласному центрі. Загалом поліцейські вилучили понад 230 кущів коноплі. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці нагадують, що Кримінальним кодексом України за посів або вирощування снотворного маку у кількості від 100 до 500 рослин чи конопель від 10 до 50 рослин передбачено штраф, піврічний арешт або обмеження волі на строк до 3 років. Особам, які на своїх присадибних ділянках плекали нарковмісні рослини понад вищевказану кількість, може загрожувати покарання від 3 до 7 років ув’язнення.
Погода, Новости, загрузка...