Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 16:45
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

19 сентября 2017, 10:29

Деякі сцени документального фільму про Ольжича знімали в ЖНАЕУ

У Житомирі 14 вересня презентували документальну стрічку «Вогонь самопосвяти» про Олега Ольжича - Почесного громадянина м. Житомира (присвоєно посмертно), видатного українського поета, політичного діяча, археолога.

«Вогонь самопосвяти» - це перший документальний фільм навчально-виховного проекту про життя видатних житомирян.

Проект має не лише просвітницьку, але й виховну мету. «Вогонь самопосвяти» спрямований на формування у дітей та молоді патріотизму та національної гідності.

Фільм уже представили депутатам під час сесії міськради, а також показують у навчальних закладах міста під час уроків історії, виховних заходів тощо.

Режисер фільму – Петро Авраменко. Головні ролі зіграли актори Житомирського драмтеатру, а деякі зі сцен фільму були зняті у приміщенні Житомирського національного агроекологічного університету.

Про це розповідає ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. За його словами, у фільмі можна побачити університетські аудиторії, коридори, сходи та бібліотеку.
Нагадаємо, що історія заснування та розвитку Житомирського національного агроекологічного університету починає свій відлік у вересні 1922 р. Навчальний заклад розташувався у будинку колишнього Волинського окружного суду на Старому Бульварі.
Власне, у цій історичній будівлі та бібліотеці ЖНАЕУ й знімали значну кількість сцен документального фільму про нашого видатного земляка Олега Ольжича.
Погода, Новости, загрузка...