Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 13:01
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

28 сентября 2017, 10:03

ЖНАЕУ приймає ІІ етап ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв

У Житомирському національному агроекологічному університеті протягом 27-29 вересня проходить ІІ етап ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, участь в якому беруть 23 команди - представники 23 областей країни, у тому числі Донецької.

Зокрема, 27 вересня учасників зльоту привітав ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України, Володимир Бондар, голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, директор Національного еколого-натуралістичного учнівської молоді Володимир Вербицький, керівники та представники Державного підприємства «Житомирське лісове господарство», Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, ін.

Вони відзначили високий рівень підготовки учасників заходу, а також наголосили, що присутня молодь – це майбутнє українського лісництва.

«Сьогоднішня подія дуже гарно показує, яким чином потрібно рухатися і вибудовувати спадковість у любові до своєї роботи. Лісова галузь для всієї країни, а для Житомирщини особливо, є ключовою. Вона за різних умов залишалася державотворчою. Бажаю успіхів молодим лісівникам і гарних вражень на Житомирщині», – зазначив заступник голови ОДА Ярослав Лагута.

У свою чергу ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан подякував команді Баранівського шкільного лісництва, яка перемогла на минулому злеті та здобула право для Житомирщини зустрічати юних лісників цьогоріч. Також він додав, що у ЖНАЕУ є факультет лісового господарства, тож після закінчення навчального закладу учні з усієї країни можуть приїздити на навчання в агроуніверситет.

«Радий вітати вас усіх у нашому регіоні та у стінах Житомирського національного агроекологічного університету. Ми пишаємося, що Всеукраїнський зліт проходить у Житомирі. Буквально кілька тижнів тому відзначали 1133-річчя міста, а наприкінці минулого навчального року – 95-річчя агроуніверситету. Переконаний, що ці кілька днів ви проведете у Житомирській області цікаво та з користю. Ви познайомитесь, поспілкуєтесь, позмагаєтесь і з гарним настроєм будете ділитися своїми спогадами і надбаннями від цієї поїздки та участі в зльоті. Сьогоднішній захід – це ще один приклад згуртованості та солідарності країни. Бажаю вам усього найкращого», - звернувся ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Відзначимо, що у рамках Всеукраїнського зльоту школярі змагаються у два етапи - презентація досягнень учнівських лісництв та захист науково-дослідницьких робіт.

Зокрема, 26 вересня було презентовано досягнення учнівських лісництв. Школярі представили презентації із використанням фото та відеоматеріалів про свої лісництва, розповіли про діяльність та історію заснування, найбільші здобутки, тощо.

Оцінює команди фахове журі:
Мазур Петро Олександрович – завідувач лабораторії Національного еколого-натуралістичного учнівської молоді, голова журі;
Турко Василь Миколайович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан факультету лісового господарства ЖНАЕУ;
Єпіфанцева Ірина Миколаївна – головний спеціаліст відділу загальної, середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки ЖОДА;
Ільїн Роман Валерійович – заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства;
Кратюк Олександр Леонідович – кандидат біологічних наук, доцент ЖНАЕУ;
Іванюк Тетяна Миколаївна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент ЖНАЕУ;
Климчук Олександра Олександрівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент ЖНАЕУ;
Чаюн Микола Миколайович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент ЖНАЕУ;
Шульга Ігор Володимирович - кандидат сільськогосподарських наук, доцент ЖНАЕУ.

Також у ЖНАЕУ діє тематична виставка, де можна було більше дізнатися про лісництва, які беруть участь у зльоті.

Програмою зльоту передбачена поїздка у Баранівське лісництво та створення «Алеї єдності лісівників України» - висадка алеї учасниками та гостями зльоту на Бульварі в Житомирі.

Крім цього, під час проведення ІІ етапу ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв у ЖНАЕУ відбулася розширена педагогічна нарада «Шляхи формування якісної позашкільної освіти в контексті компетентісного підходу до навчально-виховного процесу».
Погода, Новости, загрузка...