Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 23:11
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

16 ноября 2017, 16:25

Як створити у місті умови для розвитку потенціалу житомирян?

Це обговорювали сьогодні під час роботи фокус-групи проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» працівники виконавчих органів міської ради, а також представники бізнесу, закладів освіти та громадських організацій.

Під час чергової дискусії експерти порушили питання забезпечення високоякісної та сучасної освіти для дітей та молоді, а також створення сприятливих умов для працевлаштування та зайнятості.

Директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця зазначає, що організація подібних фокус-груп за участі громадських діячів, освітян та представників бізнесу необхідна для стратегічного планування розвитку міста.

«Університети завжди були і є центрами інновацій. Місто зацікавлене у постійній співпраці з вишами, наукою для успішного розвитку Житомира. Фокус-група покликана напрацювати стратегію розвитку міста,зокрема і в частині створення умов для самореалізації населення міста завдяки підвищенню якості освіти, створенню умов для працевлаштування та розвитку технологій в Житомирі», - каже Микола Костриця.

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» створений в рамках міжурядової співпраці України та Німеччини. Метою проекту є розробка та впровадження планів інтегрованого розвитку Житомира, Чернівців, Вінниці та Полтави з урахуванням потреб усіх провідних сфер міського життя. Виконавцем проекту є німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für InternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH». Основне завдання проекту – зробити міста комфортними для проживання, економічно сильними та інвестиційно привабливими. У Житомирі проект, основним завданням якого є стратегічне планування розвитку Житомира до 2030 року, діє вже рік. Вже визначено 6 пріоритетів розвитку, а саме: Ефективне місто, Інноваційне місто, Комфортне місто, Активне місто, Зелене місто та Інклюзивне місто.
Погода, Новости, загрузка...