Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Субота, 20 квітня 06:10
Анонси
В епіцентрі
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату України
Волейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громадЖитомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

24 ноября 2017, 09:37

До 70-річчя з дня заснування обласного госпіталю ветеранів війни

Житомирський обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни був організований згідно з Постановою виконкому Житомирської обласної ради №1534 від 28.10.1947 р. та наказу Житомирського облздороввідділу № 919 у м. Бердичеві по вул. Артема, 4 (нині вул. Європейська, 52), а в 2016 р. перейменований в КУ «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.
В усі часи головним завданням працівників госпіталю була медична та професійна реабілітація інвалідів війни. Для надання медичної допомоги тут були розгорнуті хірургічне, неврологічне, терапевтичне відділення та допоміжні лікувально-діагностичні підрозділи, а 15 липня 1978 року було здано в експлуатацію новий лікувальний корпус на 120 ліжок, харчоблок, пральню. У новому корпусі розгорнуто хірургічне і кардіологічне відділення на 60 ліжок кожне.
Адміністрацією госпіталю продовжувалась активна робота по покращенню матеріально-технічної бази цього відомого не лише в Україні, а й далеко за її межами лікувального закладу. Активну участь у цій діяльності приймала громадська рада інвалідів війни під головуванням В. М. Мельничука, яка діяла при госпіталі.
У 1985 р. була проведена добудова гастроентерологічного та неврологічного відділень, що дало можливість ветеранам війни, не покидаючи приміщень, відвідувати усі лікувально-діагностичні кабінети, особливо за несприятливих погодних умов. Завдяки добудові неврологічного і гастроентерологічного відділень з’явились додаткові площі і потужність госпіталю зросла до 240 ліжок.
У 1986 р. побудовані овочесховище та складські приміщення, встановлені ліфти в старих лікувальних корпусах. Для покращення побутових умов для ветеранів війни, які перебували на стаціонарному оздоровленні в госпіталі, у кожному відділенні були обладнані їдальні та кімнати відпочинку. Для проведення колективних заходів (лекції для хворих, зустрічі адміністрації з ветеранами війни, концерти тощо) було обладнано зал засідань на 100 посадкових місць.
У 2002 р. було здано в експлуатацію автономну дахову котельню, що дало змогу значно поліпшити побутові умови перебування хворих, які перебувають на лікуванні, (щоденно є гаряча вода, в палатах дотримується оптимальний температурний режим), забезпечується відпуск лікувальних ванн, душів, 4-х камерних ванн.
Поряд з розвитком матеріально-технічної бази госпіталю, проводилась робота по покращенню якості лікувально-діагностичного процесу.
У 1983 році у госпіталі було відкрито перший в області кабінет по підводному витягуванню хребта, який був у складі фізіотерапевтичного відділення. На сьогоднішній день відділення у достатній кількості оснащено фізіотерапевтичною апаратурою та необхідним медичним обладнанням. У відділенні щоденно отримують лікування більш ніж 200 пацієнтів, яким відпускаються процедури по 36 методиках. Одним із немедикаментозних методів лікування є лікувальна фізкультура. Особливого значення вона набула в останні роки в зв’язку з тим, що з’явилась значна кількість пацієнтів з ураженням кінцівок. Більше 90 відсотків хворих, які лікуються у госпіталі, користуються послугами цього кабінету. За період лікування у цьому лікувальному закладі кожен хворий отримує 15–20 процедур.
У 1986 р. було введено посаду лікаря стоматолога-ортопеда та відкрита зубопротезна лабораторія, що дало можливість щорічно забезпечувати зубопротезуванням більше 200 інвалідів війни.
У кабінеті функціональної діагностики проводяться дослідження серцево-судинної, дихальної, нервової системи та периферичних судин. Тут також щороку виконується більше 6500 досліджень. В 1989 р. відкрито кабінет ендоскопічних досліджень, що дозволило значно поліпшити діагностику захворювань шлунково-кишкового тракту. Кабінет обладнаний сучасною діагностичною апаратурою, щорічно тут проводиться більше 500 досліджень.
У 1993 р. відкрито кабінет ультразвукових досліджень, де кожного року проводиться біля 9000 досліджень. Кожен другий ветеран війни, який перебував на стаціонарному лікуванні в госпіталі, обстежується у цьому кабінеті.
2015 р. ознаменувався тим, що тут для прихожан, працівників і пацієнтів був відкритий Храм святого великомученика і цілителя Пантелеймона.
У 2016 р. у госпіталі відкрито центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО на 60 ліжок та введені посади практичних психологів. Після проведеного капітального ремонту створені комфортні умови для лікування пацієнтів. З моменту створення центру у центрі оздоровлено біля 2-х тисяч учасників АТО, а загальна кількість учасників АТО, оздоровлених у госпіталі, перевищує 3 тисячі чоловік.
У відділеннях лікувального закладу є палати на одне, два, чотири ліжка. Палати обладнані телевізорами та холодильниками, крім того, у відділеннях є телевізори та холодильники загального користування.
З липня 2017 р. у госпіталі функціонує й вільний Wi-Fi, що значно поліпшило комфортне перебування пацієнтів. Значна увага приділяється залученню коштів спонсорів для покращення матеріально-технічної бази госпіталю. Тільки за останні 3 роки за кошти благодійників повністю переобладнано фізіотерапевтичне відділення, кабінет лікувальної фізкультури, придбано операційне обладнання та діагностичну апаратуру.
На сьогоднішній день це сучасний лікувально-діагностичний заклад, де розгорнуті наступні відділення: кардіологічне – 70 ліжок, хірургічне – 40 ліжок, терапевтичне – 30 ліжок, неврологічне – 60 ліжок, гастроентерологічне – 40 ліжок, палата інтенсивної терапії, приймально-діагностичне відділення та лікувально-діагностичні кабінети: рентгенологічний, ультразвукової діагностики, функціональної діагностики, ендоскопічний, офтальмолога, уролога, лікувальної фізкультури, стоматологічний, зубного протезування, фітотерапії, підводного вертикального витягування хребта, фізіотерапевтичне відділення, клінічна та біохімічна лабораторії. Щорічно у цьому оздоровчому закладі впроваджується до 10 нових методів діагностики та лікування.
На сьогодні обласний госпіталь ветеранів війни в достатній мірі обладнаний лікувальним та діагностичним обладнанням, що дає змогу вести лікувально-діагностичний процес на високому рівні.
Обласний госпіталь для ветеранів війни посідає чільне місце серед аналогічних закладів Міністерства охорони здоров’я України та користується значною повагою серед учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників АТО.
Погода, Новости, загрузка...