Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

Червер, 28 березня 11:45
Анонси
В епіцентрі
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громаді
Житомирські артисти передали чергову гуманітарну допомогу Баранівській громадіУ Житомирі своїми імеджевими та бізнес секретами ділилася Тетяна ВовкЖитомирські самбістки здобули золото на етапі Кубку світу зі спортивного та бойового самбоНові горизонти для захисників, які звільнилися зі служби за станом здоров’я

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

6 декабря 2017, 12:23

У Житомирі відбувся Перший workshop «Перемоги та виклики бюджету участі 2016-2017»

Представники міської влади, члени Координаційної ради з впровадження бюджету участі, автори проектних пропозицій та небайдужі мешканці міста долучилися до Першого workshop «Перемоги та виклики бюджету участі 2016-2017», що відбувся 5 грудня в приміщенні Центру розвитку місцевого самоврядування.

Відкрив захід заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук:

«Зараз бюджет участі – це один з найприорітетніших напрямків роботи міської влади. Керівництво місто наголошує, що проектні пропозиції, які були подані громадою та за які проголосували тисячі житомирян, є першочерговими в реалізації. За два роки дії бюджету участі ми отримали новий досвід. Тому головним завданням воркшопу має стати акумуляція всіх здобутих позитивних та негативних факторів, з якими ми зіштовхнулись за цей період, для ґрунтовних напрацювань покращення процесу».

Бюджет участі діє у місті Житомирі з 2016 року. Вже двічі житомиряни обирали кращі проектні позиції, які втілюватиме в життя міська влада. Презентувала учасникам воркшопу дворічний досвід громадського бюджету у Житомирі начальник управління по зв’язках з громадськістю Ольга Приходченко.

Визначити слабкі та сильні сторони бюджету участі у Житомирі допомагала Анжела Старовойтова – фасилітатор діалогів, тренер, член міжнародної ради, одна з засновниць Мережі фасилітаторів діалогів. Експерт опікується питаннями неформальної освіти та партисипативних методів, із використанням індивідуального підходу для створення безпечної атмосфери довіри, що сприяє персональним трансформаціям та зміні ставлення. 15 років займається організацією та проведенням семінарів з тем етичного лідерства, критичного мислення, миротворення, особистого та організаційного розвитку. Єкспертка із соціальної згуртованості та діалогових практик у співпраці з Програмою розвитку ООН та ОБСЄ в Україні.

Відпрацювати шляхи подолання бар’єрів для покращення процесу громадського бюджету у місті Житомирі допомагав Сергій Лобойко – голова Центру розвитку інновацій НаУКМА, групи «Електронна демократія» Реанімаційного пакету реформ, спів-координатор Громадського бюджету у м. Київ, радник програми EGAP, Ради Європи.

Метою зустрічі було обговорення процесів партиципації в місті Житомирі та визначення потрібних змін до Положення «Про бюджет участі (громадський бюджет) у місті Житомирі».
Погода, Новости, загрузка...